Hrvatski premijer Andrej Plenković (51) ne priča puno o svom privatnom životu s devet godina mlađom pravnicom, Dubrovkinjom Anom Maslać kojom se oženio 2014.

Supružnici imaju kćer Milu (4) i sina Marija (7) i mnogima je zanimljivo kako se Ana rijetko pojavljuje u javnosti. Dosta ljudi ne zna ni kako izgleda premijerova supruga.

Plenković ne pokazuje često ni djecu pa je u studenom prošle godine privukao pažnju kada je sina odveo na na košarkašku utakmicu između Hrvatske i Slovenije.

Andrej Plenković je 2017. sa suprugom Anom i djecom bio u službenom posjetu papi Franji.
Profimedia 

'Sa suprugom sam se upoznao preko zajedničkih prijatelja', rekao je premijer kratko 2015. za Express. Kako se saznalo, Ana je bila voditeljica saborske Službe za pravne poslove i ljudske potencijale te su se ona i Andrej upoznali u Hrvatskom saboru.

Vjenčali su se početkom listopada 2014. te su dva mjeseca kasnije, 19. prosinca dobili sina Marija. Dali su mu ime po premijerovom ocu, profesoru komunikologije na Grafičkom fakultetu u Zagrebu. U veljači 2017. supružnici su dobili kćer Milu.

Premijerova supruga je dosad odradila nekoliko službenih pojavljivanja. Plenković i Ana su 2017. s djecom bili na audijenciji kod pape Franje u Vatikanu. Premijer je prošle godine bez supruge i sa članovima svoje vlade ponovno posjetio papu.

Supružnici su u travnju 2019. dočekali u zagrebačkoj zračnoj luci kinesku delegaciju predvođenu premijerom Lijem Keqiangjem.

Usto je Ana obišla Nacionalni park Plitvička jezera sa suprugom kineskog premijera. Ipak, nije bila prisutna prošlog mjeseca kada je francuski predsjednik Emmanuel Macron došao u službeni posjet Hrvatskoj. No nije stigla ni Macronova supruga Brigitte.

Domaći mediji su svojedobno pisali da se samozatajna pravnica nakon porodiljnog u travnju 2020. vratila na mjesto savjetnice u Uredu za međunarodne i europske poslove.

Inače, Plenković je u travnju prošle godine za Svjetski dan knjige iznenadio javnost fotografijom s djecom koja je raznježila javnost.

'Čitamo odmalena', pohvalio se premijer.

Više fotografija Plenkovića i supruge pogledajte u galeriji. 

Profimedia Andrej Plenković drži svoj privatni život daleko od očiju javnosti