Premijer Andrej Plenković (51) po treći put će postati tata. Njegova supruga Ana Maslać Plenković​ (42) u trećem je tromjesečju i čeka sina, doznaje Jutarnji list.

Plenković je od 2014. je u braku s devet godina mlađom pravnicom, Dubrovkinjom Anom Maslać koja se rijetko pojavljuje u javnosti, a iako je na visokoj političkoj funkciji, premijer svoj privatni život drži podalje od očiju javnosti.Za tjednik Express je 2015. otkrio da je suprugu poznao preko zajedničkih prijatelja u Saboru. Ana je bila voditeljica saborske Službe za pravne poslove i ljudske potencijale.

Vjenčali su se početkom listopada 2014. te dva mjeseca kasnije, 19. prosinca dobili sina Marija. Dali su mu ime po premijerovom ocu, profesoru komunikologije na Grafičkom fakultetu u Zagrebu. U veljači 2017. supružnici su dobili kćer Milu.

Andrej Plenković i supruga Ana Maslać Plenković bili su kod pape Franje
Profimedia 

Premijerova supruga je dosad odradila nekoliko službenih pojavljivanja. Plenković i Ana su 2017. s djecom bili na audijenciji kod pape Franje u Vatikanu. Zajedno su u travnju 2019. u zagrebačkoj zračnoj luci dočekali kinesku delegaciju predvođenu premijerom Lijem Keqiangom.

Ana je sa suprugom kineskog premijera obišla Nacionalni park Plitvička jezera. Nije bila prisutna kada je francuski predsjednik Emmanuel Macron došao u službeni posjet Hrvatskoj. Međutim, nije stigla ni Macronova supruga Brigitte.

Mediji su svojedobno pisali da se samozatajna pravnica nakon porodiljnog u travnju 2020. vratila na mjesto savjetnice u Uredu za međunarodne i europske poslove.