Leonarda Lončar nedavno je proslavila svoje prvo Valentinovo nakon razvoda od nogometne legende Zvonimira Bobana.Provela ga je s onima koje najviše voli, svojom djecom s kojom je uživala na koncertu Nine Badrić u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Sudeći po tome kako se veselo smijala, Leonardi samački život odlično pristaje.

U braku sa Zvonimirom Bobanom, koji su nakon 28 godina braka odlučili okončati, dobila je petero djece, sinove Gabrijela i Rafaela, te kćeri Mariju, Martu i Ružu. Samo je malena Ruža njihovo biološko dijete dok je ostalu djecu par posvojio.

Zvonimir i Leonarda upoznali su se 1989., a vjenčali 1993. kad su oboje bili u ranim dvadesetima. Leonarda je nakon udaje odustala od manekenske karijere, te sa suprugom otišla u Italiju gdje je on igrao za klub Milan.

Par je želio veliku obitelj i dugo su pokušavali začeti dijete, no nisu imali sreće. 1997. su posvojili svoje prvo dijete, kći Mariju.

Leonarda Lončar i Zvonimir Boban u braku su bili 27 godina
Story arhiva 

 'U početku sam govorio Lei kako bi valjalo malo pričekati dok ne dođu naša djeca, pustiti vremenu da pokaže koliko je ravnoteže u našem životu pa se tek onda odlučiti na posvajanje. Ali kad je ta odluka sazrela u nama, više nas ništa nije moglo pokolebati. Lea i ja zavjetovali smo se u Međugorju da ćemo djevojčici, ako je ikada budemo imali, dati ime Marija. Marija je majka svih nas, to je ime uzvišeno i sveto, naše je, tako se zove i moja majka’, ispričao je jednom prilikom Zvonimir.

Pet godina kasnije posvojili su sina Gabrijela, a 2007. u njihovu obitelj su stigli i blizanci Marta i Rafael.

Leonarda je cijelo vrijeme uporno pokušavala zanijeti, te je 20 godina svaki mjesec išla na umjetnu oplodnju. O tome je nedavno progovorila, te je otkrila da je s 40 godina ušla u menopauzu, te kako je njihova Ruža bila začeta sa zadnjom epruvetom koju su imali u laboratoriju.

Meni je to bilo kao nekome kada se ujutro probudi, otušira i opere zube, tako sam ja svakog mjeseca kretala ispočetka u ciklus oplodnje. 20 godina sam išla, a čak su me i osobe bliske meni odgovarale da prestanem mučiti tijelo, da se ne trošim hormonalno, no meni je to bilo najnormalnije. Na kraju sam ušla u menopauzu kad me nazvala moja biologica i rekla da je ostala još jedna epruveta i da nećemo je valjda baciti u smeće nakon 20 godina. S 40 sam dobila Ružu’, ispričala je za In Magazin.

No, ni nakon začeća nije nedostajalo komplikacija. Trudnoću je iznijela teško, te je morala strogo mirovati u bolnici, a kćerkica se rodila kao nedonošče, te je u morala ostati u bolnici 40 dana.

Leonarda Boban nakon 20 godina pokušaja rodila je kćerkicu Ružu
Dalibor Urukalović/PIXSELL 

 ‘Položili su mi je na obraz, zamisli, bila je sićušna kao mačkica, čitava mi je stala na lice. Kako je rođena ranije, morali su je odmah premjestiti u bolnicu u Vinogradskoj, na specijalizirani odjel za nedonoščad, i od samog poroda više je nisam vidjela. Ja u jednoj bolnici, ona u drugoj, plakala sam cijele dane, doktori su me počeli izbjegavati, okretati glavu kad bi me ugledali u suzama’, ispričala je u ranijem intervjuu za Jutarnji list.

U IN Magazinu otkrila je i kako su sva njena djeca dobila imena.

Marija je dobila ime po Gospi, jer sam se zavjetovala da ću, ako ikada dobijem dijete, koje sam silno željela, nazvati je po njoj. Marta je dobila ime po mojoj baki Kordunki, Gabrijel i Rafael po arhanđelima, a Ruža po Ruži Hrvatskoj jer sam odrastala uz Prljavce, ali i Parni valjak, pa je to bio taj jedan zagrebački štih’, rekla je Leonarda.

Još obiteljskih fotografija Leonarde Lončar i Zvonimira Bobana pogledajte u našoj galeriji. 

Story arhiva Obitelj Leonarde Boban i Zvonimira Bobana