Sinoć je u Los Angelesu održana 94. dodjela Oscara, a glumac Will Smith otišao je kući sa zlatnim kipićem.

Podsjetimo, Will je bio nominiran u kategoriji glavnog glumca za ostvarenje u kino hitu 'Kralj Richard'.

Riječ je ocu i treneru teniskih sestara Venus i Serene Williams, njihovom odnosu i putu do vrha, a priča prati i strašnu tragediju koja je pogodila obitelj Williams u rujnu 2003. godine.

Naime, najstarije dijete obitelji Williams, Yetunde Price, automatskom puškom je ubio član bande blizu teniskog terena na kojem su sestre Williams napravile prve teniske korake pod vodstvom oca Richarda. Yetunde je bila najstarija od pet kćeri Serenine i Venusine majke Oracene Price koju je dobila u braku s prvim suprugom Yusefom Rasheedom.

Oracena i Yusef u braku su dobili tri kćeri, a tu su još i danas 46-godišnja Isha i tri godine mlađa Lyndrea o kojima se nastavio brinuti Richard, otac Serene i Venus Williams. One su bile jako povezane sa svojim polusestrama, posebno ubijenom Yetunde jer ih je najčešće čuvala.

Medicinska sestra Yetunde postala im je i asistentica kada su počele osvajati prve turnire, no nikada nije željela odseliti iz problematičnog kvarta u Los Angelesu u kojem je na kraju tragično skončala.

Yetunde Price ubijena 14. rujna 2003. u 31. godini u još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Iza sebe je stavila troje djece. Ubojica je uhvaćen i osuđen, no nikada nije otkrio zašto je pucao u automobil u kojem se vozila voljena kći, sestra i majka. Automobil je vozio njezin tadašnji partner Rolland Wormley koji je bivši zatvoreni i kriminalac, a vezu s njom započeo je iste godine kada je i ubijena.

Sestre Williams na dodjeli Oscara 2022. godine
Profimedia 

Yetunde je tada iza sebe već imala dva propala braka. Sina Jeffreyja dobila je s prvim suprugom kojeg je napustila brzo nakon vjenčanja i to nakon što je završio u zatvoru zbog napada na policijskog službenika. I u drugom braku nije bolje prošla jer je bila s nasilnikom kojemu je rodila kćer i sina. 1997. godine ga je prijavila jer joj je prijetio nožem kada mu je navodno htjela uzeti djecu.

Yetunde se zatim skrasila uz Wormleya kojeg njezina obitelj nikada nije prihvatila jer je bio član bande u trenutku kada su započeli vezu. S druge strane, on ju je iskreno volio no nije se želio skrasiti zbog njezinog lošeg iskustva s prethodnim brakovima.

Richard Williams doveo je kćeri do teniskog vrha
Profimedia 

'Ostavili su je u vozilu dok je još bila živa. Da su je odmah odveli u bolnicu, još bi bila živa', rekao je nedavno Wormley za Page Six.

Policija ga je uhitila odmah misleći kako je toga dana bilo pucano na njega kao člana bande, što se kasnije pokazalo netočnim. Ono što ga je najviše zaboljelo jest činjenica da je propustio njezin sprovod zbog takvih optužbi. Muškarac koji je pucao na njihov automobil, Robert Maxfield, kasnije je osuđen na 15 godina zatvora, no izašao je nakon 12.

Nikada nije utvrđeno je li na bilo koji način bio povezan s Wormleyjem.

Richard Williams zanemario je ostalu djecu zbog karijere Venus i Serene Williams
Profimedia 

Will Smith je za ulogu dobio same pohvale, no nakon izlaska filma, počeli su izlaziti ne tako lijepi detalji o neprikazanim segmentima iz života kralja Richarda.

Primjerice, u filmu se ne spominje njegovo petero djece iz prvog braka. Richard je djecu i prvu suprugu Betty Johnson napustio prije nego što su Serena i Venus bile rođene.

'On nije kralj. Ako malo bolje pogledajte, on nikada nije ništa postigao već je maštao u svojoj glavi – živio je svoj san kroz svoje dvije kćeri, a ostalu djecu je zanemarivao', izjavila je njegova kći iz prvog braka, Sabrina Williams, za The Sun.

'Prava istina je da su te djevojke [Serena i Venus] došle do vrha zbog izbora mog oca, mi smo odrasli u siromaštvu nakon što je otišao', komentirala je Sabrina dodavši da se zbog njegovog napuštanja obitelji godinama borila s poremećajima u prehrani te psihičkim problemima zbog kojih je ponekad imala suicidalne misli.