Bruce Willis odstupit će od svoje glumačke karijere nakon što mu je dijagnosticirana afazija, stanje koje ometa nečiju sposobnost govora i pisanja.

Glumčeva obitelj, uključujući njegovu suprugu Emmu Heming-Willis i bivšu suprugu Demi Moore, objavila je u srijedu na Instagramu njegovo stanje.

Afazija 'utječe na njegove kognitivne sposobnosti', stoji u priopćenju.

Bruce Willis pati od afazije
Instagram 

Što je afazija?

  • To je stanje u kojem osoba ima poteškoća s jezikom ili govorom
  • Obično uzrokovano oštećenjem lijeve strane mozga, poput moždanog udara
  • Ometa čitanje, slušanje, govor, tipkanje ili pisanje
  • Problemi s govorom najčešći su i mogu uključivati pogrešno slaganje riječi

Tako se sada zna ne samo da su zbog njegove bolesti skraćeni redovi teksta, nego i da su rečenice pojednostavljene. Unatoč svemu tome, Willis je navodno nosio pomoćni uređaj na uhu kako bi mu se moglo šaptati što bi trebao reći.

Također, nije neobično što glumac vrlo često nije proveo nekoliko dana na setu, a redatelji su se uglavnom prilagođavali njegovom stanju.

Bruce Willis navodno pati od demencije
Profimedia 

Tako je Stuart F. Wilson, koji ga je mijenjao na setovima više od 17 godina, rekao da su svi primijetili promjene.

'Čak i kad razgovarate s njim, djelovao je distancirano i dekoncentrirano', rekao je i dodao: 'Mislili smo da to ništa ne znači, ali onda bih se kasnije pitao događaju li se s njim druge stvari.'

Kolege iz njegovih ostalih filmskih ostvarenja potvrdile su da je glumac često bio zbunjen.

'Znam zašto si ti ovdje, ali zašto sam ja ovdje, to ne znam', navodno je rekao Willis.

Mike Burns, redatelj akcijskog trilera 'Out Of Death' iz 2021., poručio je scenaristima da bi Bruceove rečenice trebale biti 'kratke i slatke'. Nakon toga, film je nastavio surađivati ​​na još jednom projektu, međutim situacija je izmakla kontroli i tada je shvatio da više ne može raditi s tim.

'Nakon što smo završili, rekao sam: 'Ne želim više snimati filmove s Bruceom Willisom.' Laknulo mi je što odlazi u mirovinu', objasnio je Burns.

Međutim, sada su otkriveni pravi razlozi zašto je Willis obolio od afazije. Za sve je najvjerojatnije zaslužna nesreća na setu od prije 20 godina, prenose strani mediji.

Navodno je zvijezdu franšize 'Umri muški' projektil pogodio u čelo kada su akrobacije na setu pošle po zlu. Bruce je podnio tužbu navodeći da je incident prouzročio 'ekstremnu mentalnu, fizičku i emocionalnu bol i patnju'.

S obzirom na to da afazija može biti trajna, ali i privremena, možemo se samo nadati ćemo ga jednog dana opet vidjeti na filmskom platnu. 

Više fotografija Brucea Willisa pogledajte u galeriji. 

Profimedia Bruce Willis boluje od gubitka pamćenja