Ruske influencerice izazvale su bijes javnosti nadasve neobičnim potezom usred rata u Ukrajini koji je pokrenuo predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Naime, na društvenim mrežama objavljuju snimke kako uništavaju Chanelove torbice jer smatraju da modni brend promiče rusofobijunakon što je zatvorio sve svoje trgovine u toj zemlji i prestao prodavati proizvode čak i onima za koje smatraju da bi ih odnijeli u Rusiju.

Influencerica Victoria Bonya s industrijskim je škarama prerezala skupocjenu torbicu i podijelila to sa svojih 9,3 milijuna pratitelja na Instagramu. 'Ako Chanel ne poštuje svoje klijente, zašto bismo mi poštivali Chanel', rekla je na snimci, a zatim uništenu torbicu bacila uz riječi 'pa-pa'.

Isto je učinila TV voditeljica i glumica Marina Ermoškina koja je vrtnim škarama uništila tamnosivu torbicu i objavila to na Instagramu.

'Nijedna torba, niti jedna stvar nije vrijedna moje ljubavi prema mojoj domovini. Nije vrijedna mog poštovanja prema sebi. Ja sam protiv rusofobije. Protiv sam brenda koji podržava rusofobiju. Chanel je samo dodatak koji je u nekom trenutku odlučio poniziti ljude, moje sunarodnjake, odlučio je diskriminirati ljude na temelju nacionalnosti, što neću tolerirati. Bitni su principi. Nije važno što je u vašim rukama, nego ono što je u vama", poručila je voditeljica.

Lavinu reakcija izazvale su ove snimke, a mnogi su zgroženi potezom Ruskinja.

'Ti pričaš o 'problemu' kupovine torbe? Što je s masakrom u Buči, Irpinu, Mariupolju?? Zašto nisi šokirana i zabrinuta zbog masakriranja civila, djece? Zašto radije ne govoriš o ratu? To bi te učinilo većim borcem za pravdu', jedan je od komentara ispod objave Victorie Bonye koji je prikupio gotovo 2000 lajkova.

'Ljudi plaču jer su izgubili djecu, a ti plačeš zbog torbice? Ovo je krajnja glupost, a ti se njome ponosiš', poručio je influencerici jedan korisnik Instagrama.