O luksuzu u kojemu danas živi Cristiano Ronaldo kao dječak mogao je samo sanjati. Iako je danas jedan od najbogatijih i najuspješnijih nogometaša svijeta, njegov put do uspjeha bio je posut trnjem.

Cristiano je odrastao u teškom siromaštvu, s ocem nasilnikom i alkoholičarem, natiskan u malu sobu s bratom i dvije sestre. 

Cristiano Ronaldo odrastao je u siromašnoj obitelji
Profimedia 

Najmlađi je od četvero djece koje je kuharica Dolores dos Santos dobila s Joseom Dinisom Aveirom.

Ime je dobio je po omiljenom glumcu njegova oca, Ronaldu Reaganu, a u svojoj autobiografiji 'Majka hrabrost', Dolores je otkrila da je, kada je saznala da je trudna sa četvrtim Joseovim djetetom, liječnike molila da naprave abortus. Nije željela još jedno dijete roditi u siromašnu obitelj koja se suočavala s očevim problemima. U knjizi je napisala da su liječnici 'spasili Ronaldov život'.

Njegov otac otišao je u rat protiv Angole koji je ostavio ozbiljne posljedice na njegovo psihičko stanje. Vratio se kao slomljen čovjek, a čitavo je vrijeme pokušavao pronaći posao. Okrenuo se alkoholu kako bi otupio sjećanja na grozote kojima je svjedočio u ratu, otkrio je The Sun.

Dolores je uvijek govorila da je Jose bio dobar otac, ali je dala naslutiti da je prema njoj bio nasilan.

Cristiano Ronaldo ima dvije sestre i brata
Instagram 

'Bio je pijan gotovo svaki dan. Nikad ga nisam dobro poznavala. Voljela bih da je bio više u blizini. Iako nikada nije maltretirao našu djecu, ja sam postala njegova žrtva', priznala je jednom intervjuu.

I sam Ronaldo progovorio je o teškom odrastanju u intervjuu s Piersom Morganom prije nekoliko godina. Ispričao je da su često bili gladni, a pored stadiona na kojemu je kao dječak trenirao bio je restoran u kojemu je prosio za hamburgere.

Cristiano Ronaldo nekada nije imao savršen osmijeh kao danas
Profimedia 

'Kucali bismo na vrata i pitali imaju li hamburgera. Tamo su uvijek bile Edna i još dvije djevojke. Nikada ih više nisam uspio pronaći', ispričao je sa suzama u očima. Nakon tog se intervjua javila i Edna.

'Ja sam nitko i ništa da bi me se on tako sjećao. To se sve dogodilo jako davno. Jako sam sretna zbog njegova uspjeha. Nikada nisam ni pomislila da će me se nakon toliko godina sjećati. To pokazuje koliko je divan i da nije zaboravio takve sitnice iz svoje prošlosti', rekla je bivša zaposlenica restorana Edna za portugalski Sports Daily.

Pronađena je i jedna od drugih dvije zaposlenica koje su hranile Ronalda, a riječ je o Pauli Leci. Ona je ispričala kako je uvijek govorila svojem sinu da poznaje slavnog sportaša, no dječak je mislio da je riječ o šali.

Ronaldov otac nikada nije vidio sina na vrhuncu slave. Preminuo je 2005. godine od zatajenja jetre, kada je Ronaldo imao samo 20 godina. O odnosu s ocem Ronaldo je razgovarao s Piersom Morganom kada je otkrio da ga nikada nije potpuno poznavao.

Zašto Cristiano Ronaldo i Georgina odgajaju petero djece
Profimedia 

'Bio je pijanica. Nikada nisam razgovarao s njim, nismo nikada imali normalan razgovor. Bilo je teško. Biti broj jedan, a da on ništa od toga nije vidio... Nije me vidio kako primam nagrade, da vidi što sam postao', kroz suze je progovorio Ronaldo.

Njegova majka vjeruje da ga je nogomet spasio da ne krene sličnim putem samouništenja. 'Da se nije posvetio nogometu, vjerojatno bi se drogirao', rekla je jednom.

Dolores i Ronaldo vrlo su bliski, a on ne krije da želi učiniti sve kako bi njegova majka bila sretna. Brižan je i prema svojoj obitelji koja se ovih dana suočava sa strašnom tragedijom. Njegovoj djevojci Georgini i njemu preminuno je novorođeni sinčić.

Georgina i Ronaldo zajedno odgajaju petero djece, a dječak je preminuo na porodu, dok se njegova sestra blizanka rodila zdrava.

Više fotografija legendarnog nogometaša pogledajte u galeriji.

Profimedia Kako je Cristiano Ronaldo nekada izgledao