Vanessa Trump, bivša supruga Donalda Trumpa Jr.-a i majka njegovo petero djece, bila je najmanje zapažena članica dinastije Trump, no to ne znači da ima mali utjecaj.

I prije nego što se udala u obitelj Trump, Vanessa je bila dio visokog društva. Odrasla je na Manhattanu, a njen otac Charles Haydon bio je poznati odvjetnik među čijim je klijentima bila i Marilyn Monroe.

Donald Trump Jr. i Vanessa Trump vjenčali su se 2005.
Profimedia 

U tinejdžerskim godinama i ranim dvadesetima Vanessa se bavila modelingom i radila je za agenciju Wilhelmina Models, a također se pojavila u filmu 'Something's Gotta Give' i u epizodi showa 'The Apprentice'.

Odrasla je okružena bogatima i slavnima, a 1998. povezivalo ju se s Leonardom DiCapriom, no njegov je tim porekao te navode. New York Magazine implicitno je naveo da je sama Vanessa potaknula te glasine. Od 1998. do 2001. bila je u vezi sa saudijskim princem Khalidom bin Bandarom Al Saudom, a prekinuli su nakon terorističkog napada 11. rujna jer se Khalid odselio iz SAD-a, nakon što se njegovog oca, koji je bio diplomat, indirektno povezivalo s Al Qaedom.

Vanessa Trump bila je u braku s Donaldom Trumpom Jr-om
Profimedia 

Za Donalda Trumpa Jr.-a udala se 12. studenog 2005. Vjenčanu ceremoniju koja se održala u resortu Mar-a-Lago u Floridi vodila je Trumpova tetka Maryanne Trump Barry. Inače, Trump ju je zaprosio s prstenom vrijednim 100 tisuća dolara koji je dobio besplatno u zamjenu za to da svoju dragu javno zaprosi pred paparazzima ispred draguljarnice u trgovačkom centru u New Jerseyju.

Inače, navodno je upravo Donald Trump spojio svog sina s Vanessom. Prišao joj je na jednom eventu i inzistirao na tome da je upozna sa svojim sinom. Iako ona na početku navodno nije bila zainteresirana te je tek nakon par tjedana pristala izaći s njim.

Donald Trump je upoznao sina Donalda Trumpa Jr-a s njegovom suprugom Vanessom Trump
Profimedia 

Lijepom Vanessom nije bio oduševljen samo Donald Jr., već i njegova sestra Ivanka Trump, koja je o svojoj sad bivšoj šogorici imala samo riječi hvale.

'Moja šogorica Vanessa je poput stroja. Može zbrinuti svu moju djecu da ni ne primijeti. Ona sama ima petero djece i ona je za mene čudo. Brine se za sve njih, a sa svakim ima poseban odnos. To je neverojatno. Zaista je nevjerojatna majka i prava inspiracija za mene', rekla je Ivanka ranije za People magazin.

Vanessa Trump i Donald Trump Jr. razveli su se 2018.
Profimedia 

U ožujku 2018. objavljeno je da je Vanessa podnijela zahtjev za razvod od Trumpa, a izvor blizak paru je nakon toga za Page Six rekao da ju je suprug tretirao 'kao građanina drugog reda'.

'On joj jako malo pomaže i drži je na jako malom budžetu. Ne pruža joj luksuzan životni stil na koji je navikla, čak ju je i vrlo rijetko izvodio na večeru', ispričao je izvor.

Par je navodno imao problema i prije vjenčanja, a strani mediji prenose i da ju je Melania upozorila na to kakvi su Trumpovi.

'Svi muškarci iz obitelji Trump su isti- tašti su i gladni moći. Nećeš ga moći promijeniti', navodno joj je rekla Melania.
Nakon razvoda, Vanessa se potpuno povukla iz javnosti i posvetila se djeci.