U lipnju prošle godine našu glazbenu divu Meri Cetinić zatekao je najteži događaj koji ijedan roditelj može doživjeti - u 44. godini od teške bolesti preminula je njena kći Ivana Burić.

'S neizmjernom boli javljam da je moja ljubljena kći Ivana Burić preminula jučer u KBC Split u 44. godini. Bila si moj dragulj, tvoja prekrasna poetska duša, puna ljubavi i nježnosti, veliki glazbeni talenat, humor činile su naš život sretnim, prepun ljubavi...Opaka bolest je prijetila, ali smo je savladavale zajedno...Ovaj put je bila jača, nismo uspjele, sunce moje i dragi Bog te je uzeo k sebi u svoj zagrljaj, prema nebeskim visinama, zvijezdama, a tvojoj neutješnoj majci ostavio najdublju tugu...Tvoje stotine puta ponavljano 'mami, I love you' odzvanjat će u mom srcu zauvijek! Počivaj u miru Božjem, najdraža moja Ivi’, napisala je tad pjevačica na Facebooku.

Meri Cetinic prvi put u javnosti nakon smrti kćeri
Bojan Zibar 

Nakon ovog tužnog događaja Meri se povukla iz javnosti, a trebalo joj je gotovo godinu dana da se ponovo pojavi na nekom događanju.

Meri Cetinić, Jasna Zlokić i Gabi Novak
Bojan Zibar 

Pjevačica je u drušvu Jasne Zlokić i Gabi Novak prisustvovala promociji vinilnog izdanja ‘Ja sam žena’ koji je svojevrstan nastavak na knjigu koju je izdala Hrvatska diskografska udruga pod nazivom ‘73 priče o albumima – žene u glazbi, stihu i interpretaciji’ autora Zlatka Turkalja-Turkija.

Meri Cetinić i Jasna Zlokić na promociji vinila 'Ja sam žena'
Bojan Zibar 

Meri se na ovoj promociji pojavila u crnini od glave do pete, na sebi je imala dugačku i široku haljinu ukrašenu sjajnim detaljima ispod koje je nosila crne hlače, a preko ramena je prebacila torbicu neobičnog dizajna.

Podsjetimo, Meri Cetinić kći Ivanu rodila je s 23 godine i odgojila kao samohrana majka, a zajedno su snimile album ‘Dozvoli mi’ na kojem je od 10 pjesama tri napisala i otpjevala Meri, a sedam Ivana. Pjesmu ‘Ako trebaš jesen’ otpjevale su zajedno.