Iako su pod njegovom redateljskom palicom snimljeni neki od najboljih filmova u povijesti, poput horora 'Rosemaryna beba', Roman Polanski zloglasni je redatelj koji već godinama bježi od kazne za monstruozni čin koji je napravio.

Nakon brutalnog ubojstva njegove trudne supruge Sharon Tate 1969. njegov život više nikada nije bio isti, a sumnja se da ga je ta tragedija potpuno uništila i natjerala na mračnu stranu života.

Sharon Tate brutalno je ubijena dok je bila trudna
Profimedia 

Da je zapravo riječ o monstrumu otkriveno je kada je 1977. godine, kao već poznati redatelj, drogirao i silovao 13-godišnju djevojčicu. Uvjerio ju je da će ju učiniti zvijezdom i odveo u kuću glumca Jacka Nicholsona u Hollywoodu. Neke detalje odvratnog incidenta opisao je i u vlastitoj autobiografiji 'Roman by Polanski' u kojoj je otkrio da je drugog dana snimanja djevojčici dao šampanjac sa sedativom, a onda ju više puta silovao.

Uhićen je idućeg dana i optužen za šest kaznenih djela. Isprva se izjasnio da nije kriv, no kasnije je priznao da je imao seksualni odnos s maloljetnom osobom kako bi se nagodio i smanjio si kaznu. Sud je odlučio da mora provesti 90 dana na promatranju u psihijatrijskoj ustanovi, no kada mu je njegov odvjetnik otkrio da sudac želi da trune u zatvoru idućih 50 godina, Polanski je odlučio pobjeći.

Sharon Tate i Roman Polanski čekali su svoje prvo dijete kada je ona ubijena
Profimedia 

Nakon što je odslužio 42 dana u zatvoru, ukrcao se na let za London i pobjegao iz zemlje. Iz Londona je odmah otišao u Francusku gdje živi i danas. S obzirom na to da je Polanski francuski državljanin, a SAD nikada nije donio prvostupanjsku odluku o kazni, ne može ga se izručiti na izdržavanje kazne, iako je i Interpol davno izdao tjeralicu za njime.

Od tada Polanski živi kao bjegunac i putuje u zemlje iz kojih ga se ne može izručiti.

Roman Polanski biježi od kazne zbog monstruoznog slučaja
Profimedia 

Stravično je i to što 13-godišnjakinja nije bila njegova jedina žrtva. Nakon ubojstva Sharon Tate imao seksualne odnose s tinejdžericama u dobi od 16 do 19 godina, a i o tome je pisao u autobiografiji. Sam je u intervjuu 1994., kada je imao 43 godine, otkrio da je bio u vezi s tada 15-godišnjom glumicom Nastassjom Kinski. Ona je, pak, te navode uvijek negirala i govorila da nikada nije imala odnose s njim.

On ne vidi problem u pedofiliji i kaže da privlačnost prema djevojčicama smatra prirodnom.

Roman Polanski i Nastassja Kinski upoznali su se kad je njoj bilo 15 godina
Profimedia 

Unatoč svim optužbama, ali i priznanjima, Polanski je sve ove godine nastavio snimati uspješne i nagrađivane filmove s velikim zvijezdama poput Jodie Foster, Kate Winslet, Pierceom Brosnanom, a sada u Švicarskoj snima novi filmu 'The Palace' u kojemu ulogu ima i Mickey Rourke.

Rourke je na svom Instagramu podijelio da je oduševljen što će raditi sa slavnim redateljem, a nakon salve uvreda šokiranih fanova jer podržava pedofila, Rourke je ispod te objave isključio komentare.