Mnoge žene se u javnosti ne vole pojavljivati bez šminke, a kad je riječ o poznatim damama, vidjeti ih bez šminke je zaista rijetka pojava. 

Neke je iznenadilo kad se poznata novinarka i voditeljica Mojmira Pastorčić u RTL Direktu pojavila bez šminke, a ona je i sama u emisiji komentirala svoj izgled i otkrila zašto se pojavila u prirodnom izdanju.

'Možda ste primijetili da danas malo drugačije izgledam nego inače. E pa danas je No Make up day, iliti dan bez šminke’, otkrila je Mojmira na samom kraju emisije.

Mojmira Pastorčić vodila emisiju bez šminke
RTL televizija 

‘Možda ne u Hrvatskoj, ali u nekim drugim zemljama to je dan kad je bitno prirodno, dan kad trebate biti zadovoljni takvi kakvi jeste, dan kad je bitna osobnost, ne ljepota. Dan kada nesavršenosti treba ponosno nositi, ne skrivati. Bitan je sadržaj, ne izgled, barem u ovoj emisiji. Hvala vam što gledate, pusa, bok’, dodala je objašnjenje i odjavila se.

Mojmira Pastorčić jedno je od najprepoznatljivijih i najomiljenijih televizijskih lica, a iako izaziva veliki interes gledatelja, o svom privatnom životu ne otkriva puno.

Jednom je prilikom ipak otkrila kako je i po kome dobila ime.

Mojmira Pastorčić vodila je RTL Direkt bez šminke
RTL televizija 

'Moj tata se zove Mojmir Pastorčić. On nije htio da se zovem Mojmira, ali moja mama i dvije sestre, Marija i Uršula, su ga demokratski nadglasale. Negdje do moje 20. godine s kim god sam se upoznala i rekla kako se zovem, odgovor je bio: ‘Molim? Kako? Šta?’. Sada se više nitko ne čudi. Iako, nikad nisam upoznala niti jednu drugu Mojmiru', ispričala je za Jutarnji list.

Mojmira Pastorčić
Story arhiva 

Pastorčić na RTL Direktu radi već tri godine. Karijeru je započela kao novinarka i reporterka, a danas je prepoznato lice koje je u tu emisiju, koju uz nju vodi Zoran Šprajc, unijela i svoj izričaj.

Pet godina bila je u vezi s kolegom, sportskim novinarom Markom Vargekom, a onda je vezi došao kraj. Vargek je trenutno u vezi s redateljicom Arijom Rizvić, no Mojmira svoj privatni život drži dalje od očiju javnosti.