Arija Rizvić 28-godišnja je glumica i redateljica koja osvaja svojim talentom, trudom i radom. Predstavama ‘Da sam ptica’ i ‘64’ osvojila je ljubitelje kazališta, dok sve druge osvaja svojom ambicioznošću i pojavom te dinamičnim pogledom na život, kako na privatnom tako i na poslovnom planu.

Da živi užurbanim tempom, potvrđuje i nam sama Arija, a upravo takav stil života može naveliko naštetiti zdravlju, i fizički i psihički. Zato Arija pokušava živjeti što zdravije može, a tu je i njezin partner Marko Vargek, sportski voditelj i novinar, koji je razlog za njezinu sreću i sjaj. Kako se brine o svojoj koži, tijelu, kakve treninge preferira, bez čega ne izlazi iz kuće, kako se odmara s Markom - sve su to pitanja koja smo joj postavili, a ona je spremno odgovorila i otkrila nove planove.

Za početak, koliko vam je važna njega kože?

Iznimno mi je važna jer imam osjetljivu kožu pa pomno biram proizvode, a najbitnije mi je da je nahranjena i hidratizirana.

Koje proizvode koristite za njegu kože lica i kose?

Godinama sam vjerna istim proizvodima, ne volim agresivne preparate. A njega kose mi je iznimno važna pa volim što prirodnije tretmane.

Arija Rizvić o svojoj beauty rutini
Goran Čižmešija 

Možete li nam dati neke ideje, savjete za njegu kože i kose od prirodnih sastojaka koje imamo kod kuće?

Ako nemam kupovni piling za tijelo, znam napraviti prirodni kućni od šećera i maslinova ulja, izvrsno nahrani kožu.

Koliko se često bavite nekom fizičkom aktivnosti? Koju tjelovježbu biste preporučili ženama?

Godinama vježbam sa svojom osobnom trenericom Aleksandrom Paurević u njezinu Fly Pilates Studiju. Kombiniramo vježbe snage s pilatesom, a ponekad uključimo i kondicijski trening. Ona najbolje poznaje mene i moje tijelo i točno zna koji dan sam za koju vrstu treninga, a posebno pazi na moju kralježnicu pri izvođenju vježbi i imam veliko povjerenje u nju.

Imate prepoznatljiv look, kako izgleda vaš svakodnevni make up?
Volim obavezno staviti malo rumenila, eventualno korektor ispod očiju te maskaru i sjajilo, a ovisno o raspoloženju i jači ruž.

Ekološka osviještenost važnija je nego ikada, kako gledate na sve promjene koje se događaju oko nas i kako sami sudjelujete u brizi za okoliš?

Brine me sve što se događa oko nas i mislim da su neke stvari na makrorazini, nažalost, nepopravljive za generacije i nakon nas. No ono što na pokušavam mikrorazini jest smanjiti korištenje plastike i plastičnih vrećica te odvajati otpad i smanjiti konzumaciju mesa.

Bez koja tri predmeta ne izlazite iz kuće?
Novčanika, mobitela i torbice.

Arija Rizvić opisala savršen dan s Markom Vragekom
Goran Čižmešija 

Užurbani tempo ostavlja posljedice na fizičkom, ali i mentalnom zdravlju. Kako se vi odmarate?

Moram priznati da me moj posao i užurbani tempo znaju jako iscrpiti, ponajviše psihički, pa pokušavam što više šetati prirodom, počela sam meditirati, a uskoro krećem prvi put na jogu. Dosta sam proučavala disanje i koliko je sam dah važan za svakodnevno funkcioniranje, a zapravo ga dosta zanemarujemo. Zbog toga me zanima jedna vrsta mindfulness joge.

Planirate li uskoro neko putovanje? Koje su vam destinacije na popisu želja?

Marko i ja u svibnju putujemo na jug Španjolske i tome se jako veselim. Voljela bih uskoro posjetiti i Istanbul, a kako su epidemiološke mjere poprilično smanjene, i Berlin te otići u neki dobar klub i na party.

U vezi ste s voditeljem i novinarom Markom Vargekom, kako izgleda vaš savršen dan koji provedete zajedno kada niste zaokupljeni poslom?

Baš smo jedan takav proveli za njegov rođendan. Cjelodnevna šetnja centrom grada, Tkalča, Gornji grad, kava i ručak na suncu, sve potpuno spontano i bez plana.

Kakvi su vam planovi za ovu godinu – što na poslovnom, što na privatnom planu?

Trenutačno razvijam jedan TV projekt i pripremam se polako za tri režije mojih novih predstava koje me čekaju na jesen.