Camila Cabello (25) i Shawn Mendes (23) prekinuli su vezu u studenom prošle godine, a uspješno su se izbjegli na crvenom tepihu Met Gale, jednog od najvažnijih modnih i celebrity događaja u godini.

Pjevačica je blistala u svilenoj, bijeloj haljini s dugačkim šlepom koja je imala s jedne strane nabranu tkaninu i cvjetne ukrase. Gornji dio joj je otkrio hrabri dekolte i Camila je pokazala trbuh koji je javnost često kritizirala. Haljina je kreacija dizajnera Prabala Gurunga

Camila Cabello na Met Gali 2022.
Profimedia 

Shawn je nosio Tommy Hilfiger tamnoplavo odijelo s crvenim obrubima zbog kojeg su ga usporedili s likom Gastona iz Disneyjevog animiranog filma 'Ljepotica i zvijer'. Pokrenuta je čak rasprava na Twitteru kome bolje stoji taj stajling, pjevaču ili glumcu Lukeu Evansu koji je utjelovio Gastona.

Shawn Mendes na Met Gali 2022.
Profimedia 

Inače, javnost je zanimalo hoće li se ukrstiti putevi Camile i Shawna na Met Gali prvi put otkad su prekinuli u studenom prošle godine. Ipak, oni su to izbjegli.

Par je iznenadio fanove kada su objavili prekid svoje dvogodišnje veze jer su uvijek izgledali zaljubljeno i skladno zajedno. Vijest su podijelili na Instagramu.

Camila Cabello i Shawn Mendes prekinuli su dvogodišnju vezu u studenom 2021.
Profimedia 

'Hej, ljudi, odlučili smo prekinuti našu romantičnu vezu, no naša ljubav jednog prema drugome kao čovjeku je jača nego ikad. Počeli smo vezu kao najbolji prijatelji i nastavit ćemo biti najbolji prijatelji pa cijenimo vašu podršku od početka i nastavljamo dalje', priopćili su Shawn i Camila na svojim Instagram storyjima.

Pjevačica je kasnije objasnila razloge prekida te ga je pripisala promjeni prioriteta te da je istaknula oboje žele posvetiti svojim karijerama.

'Moji prioriteti su se mijenjali i moj fokus se mijenjao tijekom života', započela je. 'Tih godina u kojima smo bili u vezi, nisam se osjećala, dok sam pisala album, pa čak i sada, pretpostavljam, moj fokus je uvijek na tome, kako mogu biti potpuna osoba? A osim moje karijere, moj fokus nije bio ni na mojoj karijeri', otkrila je.

'Ovaj album je doslovno bio alat da postanem sveobuhvatnija osoba i povežem se sa svojim suradnicima. To mi je bila namjera broj jedan. Kako da napravim najbolji album i najbolju glazbu? Kako mogu jednostavno stvarati glazbu s ljudima s kojima se želim poslije družiti? Kako mi razgovor o ovim stvarima može pomoći da izgradim povjerenje s ljudima? Kako mogu razgovarati o ružnim stvarima o kojima nisam razgovarala ni s kim?'

'Ista je stvar s godinama kada smo bili zajedno', nastavila je, govoreći o svom odnosu s Mendesom. 'Moj fokus je bio samo, kako mogu živjeti sretan život i biti u zdravoj, sretnoj vezi? Puno sam radila na terapiji. Moj fokus se stvarno promijenio. Pa čak i sada razmišljam, ako se ne zabavljam, koja je poanta? Mislim da kako starim, prioriteti se mijenjaju. I osjećam da je to bilo tako za oboje. Budući da smo oboje počeli tako mladi, stvarno učimo kako biti zdrave odrasle osobe. A to ponekad znači da vaš fokus broj jedan nije vaša karijera. I to je u redu.'

Više fotografija s Met Gale pogledajte u galeriji. 

Profimedia Haljine s Met Gale 2022. godine