Achille Lauro predstavio je San Marino na ovogodišnjem natjecanju za pjesmu Eurovizije sa svojom pjesmom 'Stripper'.

Pjevač zanimljivog izgleda je odradio energičnu izvedbu, a posebno je plijenio pažnju rockerskim stajlingom i crvenim sjenilom na kapcima. Njegova pjesma predstavila je moderniji rock zvuk na ovogodišnjoj drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga. 

Ovaj pjevač poznat je po kontroverznim izvedbama. Na jednom od nastupa je svu odjeću skinuo sa sebe u jednom trenutku, a sličan 'predznak' ima i njegova eurovizijska izvedba. 

San Marino je 11 puta sudjelovao na natjecanju za pjesmu, nakon što je debitirao 2008. godine. Nacija nije mogla sudjelovati 2009. i 2011. zbog financijskih poteškoća.

Talijanski glazbeni sastav, Måneskin pobijedio je na Euroviziji 2021. pa se natjecanje ove godine održava u Torinu u PalaOlimpico Areni. 

Lauro De Marinis, profesionalno poznat kao Achille Lauro, rođen je u Veroni u Italiji 1990. Nazvao je sebe po brodu za krstarenje koji je otet 80-ih i potonuo 1994. godine.

Reper, pjevač i tekstopisac objavio je šest studijskih albuma, a dva puta je bio na vrhu talijanske ljestvice albuma. Također je glumio i režirao, a bio je i kreativni direktor za diskografsku kuću.

Achille Lauro se natjecao na prestižnom Festivalu di Sanremo u Italiji 2019., 2020. i 2022. godine.

Mnogi su primijetili sličnost Achillea Laura i Damiana iz grupe Måneskin koja je prošle godine pobijedila na Eurosongu. Obožavatelji Eurosong zamjeraju Achilleu jer je 'iskopirao' styling, zvuk i pojavu Damiana koji je na Eurosong donio noviji zvuk te je pozitivno iznenadio gledatelje svojim izgledom.

Korisnici Reddita smatraju da Achille neće proći dalje jer previše nalikuje Damianu. Štoviše, Achille Lauro je tijekom nastupa u polufinalnoj večeri poljubio gitarista iz benda. Istu gestu je učinio Damianu tijekom prošlogodišnjeg nastupa.