Iris Rajčić i Marko Livaja omiljeni su domaći par koji je nedavno izgovorio sudbonosno da.

Nakon osam godina veze i dvoje djece, kćeri Elizabet i sinčića Lorenza vjenčali su se u crkvici na splitskom Sustipanu, a potom se slavilo u restoranu Adriatic Grašo.

Iris je zbog supruga Marka doživjela veliku popularnost među navijačima Hajduka koju su za njom poludjeli nakon što se prošlog ljeta saznalo da Livaja ostaje u Hajduku. Mnogi su bili uvjereni da je upravo njen utjecaj na supruga bio presudan u njegovoj odluci da u ovom klubu nastavi karijeru, a Iris su tad neki prozvali ‘novom kraljicom Hajduka’.

Marko Livaja i Iris Rajčić vjenčali su se na Sustipanu
Ivo Cagalj/PIXSELL 

Lijepa Iris u intervjuu je otkrila ponešto o svojoj vezi s Markom, a iako mnogi vjeruju da kao supruga nogometaša vodi glamurozan život, ispričala je da je njena svakodnevica puno drugačija.

‘Evo, ovako ti izgleda jedan moj prosječan dan: Lorenzo mi se budi oko šest, a onda i ja s njim, ali ide mi i rano leći, pa navečer mogu odraditi neke stvari, ispeglati i tako. E, onda su ti kava, doručak, pa trening – ili moj ili Markov, onda obavim spizu, pa je kuhanje, ručak... Ako je lijepo vrijeme, iziđemo malo. Sasvim obično, ali popraćeno i svim onim: ‘Može dres, može karta, provjerite molim vas je li ovo Markov potpis na dresu, pa onda ja izigravam CSI, FBI... Može li video za sretan rođendan, pa može li video za sve najbolje za svetu pričest? Ima tu raznoraznih želja – može li Marko doći ovdje, može ondje...’, rekla je za Slobodnu Dalmaciju.

Ispričala je i da uživa u kuhanju, te da joj je jako stalo da joj suprug i djeca jedu kako treba, ali i da suprug sudjeluje u kućnim poslovima.

‘Ručak tempiram u točno određeni sat, ali pojest će sve i sve će mu biti dobro. Želim da mi i muž i djeca jedu kako treba, meni je to važno. Naravno, imamo svi mi svojih odušaka’, rekla je i dodala da Marku nije problem uskočiti: ‘Napravit će, uskočit će, bit će s djecom sam i po nekoliko sati, nikakav problem’.

Ipak, istaknula je da je njihov život trenutno podređen njegovoj karijeri.

‘Žena je u životu nogometaša sve, ali sve! Ako želiš da tvoj muž bude na sto posto, onda i supruga mora od sebe dati sto posto.
Moj život, naš život, trenutno je podređen njemu. Zašto? Zato što je sve kratkog vijeka. Njegova karijera trajat će možda šest, možda osam godina, i to je to, i onda ćemo sada posložiti sve da bude najbolje što može biti. To je naša priča, naš dogovor. Sve što mogu napraviti, ja ću napraviti. I meni ništa to nije teško, jer to je moj Marko’, rekla je Iris.

U intervjuu je otkrila i kakav je Livaja privatno.

On je nepredvidiv. Nikad ga nećeš moći pročitat. Marko ne govori puno, on radi. Svoj na svome je u obitelji i najbližem krugu prijatelja; tu će se otvoriti, biti opušteniji, a svugdje drugo vidjet ćete ga s puno strpljenja, s puno poštovanja prema svima. On je uz to i pun iznenađenja i jako je pažljiv. Moj Marko je hodajuća emocija’, zaključila je.

Progovorila je i o počecima njihove veze i otkrila da nije sve odmah išlo glatko.

'Kad sam ga tek upoznala, mislila sam – on je malo mlađi, on je mislio – ona je malo starija, a onda kada je sve to skupa krenulo, bilo je kasno. Bilo je tu ljudi koji su na sve moguće načine pokušavali spriječiti našu ljubav. Znali smo kako će vrijeme biti najbolji pokazatelj i pokazati nam hoćemo li ostati zajedno. I eto, pokazalo je’, rekla je.