Bivša manekenka Petra Nemcova privlači pozornost gdje god da se pojavi, što nije neobično jer se posljednjih godina zaista rijetko pojavljuje na javnim događajima. Tako su i svi pogledi bili uprti u nju kad je stigla na festival u Cannesu.

Petra je bila jedan od najpoznatijih modela na svijetu prije nego što se odlučila povući iz javnosti i posvetiti obitelji. Ipak, njeno pojavljivanje na crvenom tepihu pokazalo je da nije zaboravila na glamur, a nije niti izgubila manekensku liniju.

Petra Nemcova u oversized košulji
Profimedia 

42-godišnja Petra na crveni je tepih stigla u ekscentričnom, ali ipak umjerenom i modernom izdanju. Nosila je oversized bijelu košulju sa šlepom koji se vukao iza nje dok je hodala, a ogrnula se i crnim kaputom s kapuljačom koji je ubrzo skinula.

Što se tiče nakita i šminke, Petra se odlučila za minimalistički pristup te je na sebi imala samo skupocjene naušnice sa safirima, a kosu je skupila u jednostavan rep.

Petra danas uživa u sreći s biznismenom Benjaminom Larretcheom za kojeg se udala 2019. i s kojim ima i sina, no iza sebe je ostavila tešku priču i veliki gubitak.

Naime, 2004. godine, Petru i njenog tadašnjeg zaručnika Simona Atleeja je tijekom posjeta Tajlandu zadesio tsunami. Prilikom povratka u hotel, pogodio ih je golemi val koji je odlio odmaralište u kojem su boravili te razdvojio par.

Nemcova je tada posljednji put vidjela svog zaručnika i njegovo je truplo nađeno nekoliko tjedana nakon razornog tsunamija, koji je pogodio Tajland, s još 280.000 ostalih žrtava. Fotograf je stradao u dobi od 33 godine, a manekenka je imala sreće i spasila se jer se snažno držala za palmino drvo. Nije ga ni u jednom trenutku puštala, iako ju je val jako zapljuskivao.

Petra Nemcova izgubila je zaručnika u nesreći na Tajlandu
Profimedia 

Kasnije, nakon što je provela osam sati u vodi, vidio ju je Tajlanđanin i pozvao hitnu pomoć te je Čehinja odvedena u bolnicu. Liječnici su ustanovili da ima prijelome na zdjelici i unutarnje krvarenje u trbuhu i maternici. Razumljivo, bila je i psihički u jako lošem stanju jer joj je poginuo zaručnik, a i satima je gledala kako u vodi plutaju trupla oko nje.

Zbog svega što je prošla, Nemcova se posvetila humanitarnom radu i pokrenula je organizaciju 'Sretna srca'. Cilj joj obnoviti, ali i opet izgraditi, škole koje su uništene u prirodnim katastrofama poput tsunamija.

Obiteljske fotografije Petre Nemcove pogledajte u galeriji: 

Instagram Petra Nemcova s obitelji