Hrvatska nogometna reprezentacija ima razloga za slavlje nakon pobjede protiv Francuske u Parizu, a svoju sreću ne krije ni stručni stožer izbornika Zlatka Dalića.

Naime, Mario Mandžukić pozirao je na Instagramu s Vedranom Ćorlukom, Ivicom Olićem i Stipom Pletikosom. Dok su Mario, Vedran i Ivica bili u sportskom izdanju, Pletikosa je pozirao u sportskom izdanju.

Umirovljeni vratar je tehnički direktor reprezentacije i viđamo ga u javnosti samo kada Vatreni igraju utakmice, a jako je posvećen svojoj velikoj obitelji.

Nije jedini među bivšim Vatrenima kojem je kuća puna dječjeg smijeha, a mnogi poznati Hrvati mogu se pohvaliti velikim obiteljima. 

Stipe Pletikosa

Stipe Pletikosa (43) ne priča puno o privatnom životu, a već 19 godina ljubi lijepu Angelu s kojom je pred oltar stao 2003. godine. Par ima šestero djece, sinove Franka i Manuela te kćeri Eli, Ružu, Mariju i Klaru koja je stigla u ljeto 2021. godine.

Angela i Stipe Pletikosa u braku su od 2003. godine te imaju šestoro djece
Story 

'Djeca su Božji dar, velika radost, a za mene i moju suprugu smisao života. Nikada nisam krio da želim imati veliku obitelj te da su mi pojam sretnog i ispunjenog života divna žena i razigrana dječica oko nas', otkrio je otac šestero djece jednom prilikom za Story.

Par je oduvijek htio kuću punu djece, a najstariji sin Franko na svijet je stigao 2010. godine nakon sedam godina sretnog braka.

Igor Štimac

Umirovljeni nogometaš Igor Štimac (54) također se može pohvaliti s velikom obitelji. S bivšom suprugom Suzanom Žunić bio je u braku 19 godina, a dobili su kćeri Deu i Miju te sina Luku.

Igor Štimac i Lana Bucat imaju dva sina
Story 

Štimac je nakon razvoda novu sreću pronašao s 13 godina mlađom Lanom Bucat. Mediji su pisali da su zajedno bili dok je Igor bio u braku pa ga je zbog toga bivša supruga izbacila iz stana. Za Story je kasnije rekao kako mu je zbog svega žao.

'Nisam bio dovoljno posvećen obitelji. Vodio sam momački život, a bio sam oženjen i imao sam djecu', rekao je Štimac.

Bivši nogometaš je sa zaručnicom Lanom dobio sinove Ivana i Niku. Igor se našao i u ulozi djeda jer je njegova kći Mia u veljači prošle godine rodila kćer Lauru. Usto, njegov sin Luka je dobio kćer početkom 2020.

Slaven Bilić

Još jedan slavni Vatreni, Slaven Bilić (53) ima kuću punu dječjeg smijeha. Nogometni trener je s bivšom suprugom Andrijanom dobio je sina Lea i kćer Alanu, a od 2008. godine u sretnoj vezi s 15 godina mlađom Ivanom Đeldum.

Leo Bilić i Slaven Bilić na derbiju Hajduka i Dinama
Ivo Cagalj/PIXSELL 

Diplomirani pravnik ne govori o privatnom životu i navodno je njegovom upoznavanju s Ivanom kumovao Robert Prosinečki. Par se upoznao na Krku, odakle je Ivana, a Prosinečki tamo ljetuje i posjeduje vikendicu.

Slaven Bilić i Ivana Đeldum imaju tri kćeri
Story arhiva 

Bivši nogometaš sa Đeldum ima tri kćeri, Niju (5) i Sofiju (7) dok je ime najmlađe kćerkice nepoznato javnosti.

Zvonimir Boban

Zvonimir Boban (53) ljubi stomatologinju Marijanu Bićanić (33) s kojom ga se rijetko može vidjeti. Javnost je iznenadilo kada se u svibnju prošle godine saznalo za slom braka Bobana i Leonarde Lončar (52) koji su se vjenčali 1994. te su bili skupa 32 godine.

Leonarda Lončar i Zvonimir Boban u braku su bili 27 godina te imaju petero djece
Story arhiva 

Mirno su se razišli, a imaju sinove Rafaela i Gabrijela te kćeri Martu, Ružu i Mariju.

Dok Boban ne priča o privatnom životu, Leonarda je jednom prilikom progovorila o djeci i otkrila je kome više nalikuju. 'Smućkani su totalno. Uopće nisu sportski, curke su više na mene jer vole plesanje, pjevanje, glumu. Stariji sin je pametnjaković. Moja djeca su meni najbitnija', ispričala je za IN magazin.

Ivan Čupić

Ivan Čupić (36) uz uspješnu karijeru je izgradio i idiličan privatan život. Od 2007. je u braku sa suprugom Nerom te imaju kćeri Barbaru (13), Ivu (9), Niku (5) i Maru (4).

Par nije htio znati spol četvrte kćeri Mare do njezina rođenja, a Ivan je rekao da mu nije važno hoće li biti muško ili žensko nego da beba i majka budu dobro. Rukometaš je svojedobno otkrio za Story da nije sklon svađama.

Ivan Čupić sa suprugom Nerom ima četiri kćeri
Story 

'U bračnim razmiricama uvijek prvi popuštam jer ne volim dugo biti u takvoj situaciji. Čak i kad znam da sam u pravu, popustim radi mira u kući', ispričao je.

I na domaćoj estradi ne manjka nataliteta. 

Petar Dragojević

Petar Dragojević (42) u braku je 16 godina sa samozatajnom Andreom i imaju petero djece.

Glazbenik često ističe da su mu u životu najvažnija njegova djeca, 13-godišnji David, dvije godine mlađi Emanuel, šestogodišnji Jona, četverogodišnja Debora Marija i dvogodišnji Noa.

Petar Dragojević i Andrea Dragojević zajedno imaju petero djece
Instagram 

'Mojoj djeci je normalno vidjeti me na televiziji zato što su naviknuli, a sada se samo još mama pridružila. Ipak, još su premali da bi shvaćali ozbiljnije situacije i stvari', objasnio je.

Marko Perković Thompson

Marko Perković Thompson (55) od 2003. je u braku sa Sandrom Rogić koja izbjegava pojavljivanja u javnosti.

Par ima petero djece, sinove Antu Mihaela i Petra Šimuna te kćeri Divu Mariju i blizanke Cvitu i Katarinu.

Marko i Sandra Perković su u braku od 2003.
Jadran Babić 

'Divni su mi ti dani koje provodim s njima. Kad se igram s djecom, i Sandra se malo rastereti. Cure vole kad ih uspavljujem i pričam im priče', svojedobno je rekao Thompson za 24sata.

Željko Bebek

Željko Bebek (76) proslavio je u travnju 20 godina braka s 34 godine mlađom suprugom Ružicom. Par se vjenčao 2002. u Dubrovniku. Upoznali su se na jednom Bebekovom koncertu kada mu je Ružica prišla i zatražila zajedničku fotografiju.

Željko Bebek je u braku s 34 godine mlađom Ružicom i imaju dvoje djece
Instagram 

Supružnici imaju sina Zvonimira i kćer Katarinu. 'Zvone je divan. Zaljubljenik u glazbu, talentiran, ambiciozan. Svira u mom bendu i putovat će na sve moje buduće koncerte, no u budućnosti tražit će svoj put. Tko zna u kojem trenutku će se to dogoditi', rekao je ponosan otac za Story.

Željku je brak s Ružicom treća sreća, a prije nje je bio oženjen sa Spomenkom s kojom je dobio kćer Silviju, dok mu je druga supruga rodila kćer Biancu.

Joško Čagalj Jole

Pjevač Joško Čagalj Jole (50) u skladnom braku je 15 godina sa suprugom Anom, a imaju kćeri Ivu, Emu i Tiju te sina Ivana.

Joško Čagalj Jole i Ana Čagalj zajedno imaju četvero djece
Story arhiva 

'Svjesna sam da s brojem djece izlazimo izvan nekih hrvatskih standarda. Ali smatram se običnom mamom. Ni po čemu nisam posebnija ni bolja od drugih. Imate majki s osmero djece, one koje se bore za život s dva posla i jednim djetetom. Nitko nije ni važniji niti manje vrijedan. Ne diram ni u koga, nije mi ni teže ni lakše nego drugima', rekla je Ana u intervjuu za Story.

Goran Karan

Goran Karan (58) s bivšom suprugom Suzanom dobio je sinove Roka i Ivana te blizance Miran i Ivora.

'Dosta me promijenio život uz sinove. Rano sam postao otac malog bića i kad sada na to gledam, sa svojih 25 bio sam nezreo i nesposoban za takve velike stvari. To se poslije pokazalo točnim, no do sada sam imao priliku nešto i popraviti. Moji su sinovi četiri potpuno različite frekvencije i trebaju oslonac i puno razumijevanja.

To im pružam koliko mogu, a neke strogosti i ostalih elemenata očinske figure, s obzirom na razvod, nije bilo zato što bi to bilo licemjerno s moje strane. Trudim se biti im prijatelj, da im uvijek mogu reći što imam, ali i da pokažem kako sam ugodno društvo. Djeca možda ne mogu razumjeti život u t­re­nucima kada se on do­ga­đa, ali zato im ga treba približiti', ispričao je jednom Goran za Story.

Goran Karan ima četiri sina
Instagram 

I na glumačkoj sceni ima muškaraca koji se mogu pohvaliti velikim obiteljima.

Sven Medvešek

Sven Medvešek (57) s bivšom suprugom, glumicom Natašom Dorčić (54) ima sinove Tita Emanuela i Tomu te kćer Rozu. Glumac je s kostimografkinjom Martinom Franić dobio kćer Jagu, a 2012. mu je djevojka, knjižničarka Ema, rodila sina Natana.

Sven Medvešek ima petero djece
Story 

'Osjećam se odlično, spreman sam ponovno postati otac. Sretan sam kao i moji klinci', rekao je Sven za Story prije nego je dobio peto dijete.

Rene Medvešek

Njegov brat Rene Medvešek (58) također ima veliku obitelj. Sa suprugom Milenom dobio je kćeri Martu i Hanu te sinove Fabijana Pavla i Marula.

Rene Medvešek ima četvero djece
Story 

'Kada god i koliko god stignem, volim biti kod kuće', rekao je jednom prilikom za Story redatelj i glumac.

Rade Šerbedžija

Rade Šerbedžija (75) ima petero djece. U prvom braku s balerinom Ivankom Cerovac s kojom se razveo 1987. dobio je sina, režisera Danila te glumicu Luciju Šerbedžiju.

Rade Šerbedžija ima petero djece
Facebook 

Redateljica Lenka Udovički rodila mu je kćeri Milicu, Vanju i Ninu.

'Nisam strog, iako sva moja djeca, od Milice do Danila, od najmlađe do najstarijeg, osjećaju stupanj odgovornosti preda mnom. Ako nešto skrive, gaće im se tresu. Zapravo, to je jedna od najdražih pobjeda u životu', rekao je Rade jednom za Story.

Željko Pervan

Komičar i glumac Željko Pervan (59) ima kćeri Miu, Dorju, Ines i Pavlu sa suprugom Darijom s kojom je u braku 33 godine. Često ističe da su mu njegove kćeri najveće postignuće i sreća u životu, a za ljubav kaže da je najvažnija na svijetu.

Željko Pervan ima četiri kćeri
Robert Gašpert 

'Premda se godinama trudim domisliti se što znači biti blažen među ženama, mogu samo reći da uživam u njihovu društvu, u razlikama među nama, u trenucima kada u razgovoru ukrštamo svjetove. Predivne su', rekao je Pervan za Story.

Otkrio je i koja mu kći najviše nalikuje. 'Mia je moja preslika. Ona je koncentrat mene, naravno s tom razlikom što je ona lijepa, a ja sam ružan', rekao je u svom duhovitom stilu.