Viktor Ristović, poznatiji kao Miša Grof, pod povećalom je javnosti i medija posljednjih dana zbog svađe s Nikolinom Ristović, suprugom pokojnog Vidoja Ristoivća.

Vidoje je preminuo u 44. godini života uslijed upale srčanog mišića, najvjerojatnije virusnog porijekla. Kemijsko-toksikološkom analizom utvrđeno je da je Ristović u trenutku smrti imao 2,83 promila alkohola u krvi, kako su prenijeli srpski mediji. Utvrđeno je i da je konzumirao lijekove iz grupe sedativa, a koji nisu bili u toksičnoj koncentraciji, odnosno nisu bili u koncentraciji koja bi mogla izazvati smrt.

Vidoje Ristović je preminuo u 44. godini života
Instagram 

Viktor Ristović, otac pokojnog Vidoja, ima pozamašan broj nekretnina u svom vlasništvu, a to je nedavno otkrio za Kurir.

'Jednostavno ću vas pitati, možemo li vi i ja sada dijeliti vašu imovinu? Ne možemo! Pa ne može ni ona dijeliti moju imovinu! Kako, dovraga, može dijeliti moju djedovinu? Naslijedio sam kuću u centru grada, 18 stanova u Cvijićevoj koja je restitucijom oduzeta mom djedu i vraćena meni. Naslijedio sam grobnicu na Novom groblju vrijednu pola milijuna eura koja je izrađena od mramora i bronce. A sad, kako bi sa mnom dijelila imovinu mog djeda i oca, moje majke? Ona bi trebala dijeliti, što bi trebala dijeliti, ja ništa ne razumijem' naveo je.

Nikolina Ristović i Viktor Ristović prepucavaju se oko imovine
Amir Hamzagic/ATAImages 

Sada pak Blic piše da u vlasništvu ima i brojne impresivne umjetničke slike i umjetnine, a vrijednost doseže i po 100.000 eura. 2001. godine Ristović se našao usred skandala sa bivšim ministrom kulture Slobodana Miloševića, Željkom Simićem. Naime, bio je snimljen nadzornom kamerom kako izlazi iz Ristovićeve kuće s devizama i dragocjenostima sa stola poput zlatnog Rolex sata, parfema i sunčanih naočala, navodi Kurir. Policija je tada navela da je Simić počinio nekoliko teških krađa iz stana Miše Grofa, a Miša je primjetio da mu nestaju stvari. Pretresom Simićeva stana policija je pronašla i 500 maraka te je sveukupna šteta procjenjena na 2.100.000 dinara, što je prema posljednjem tečaju otprilike 135.000 kuna. Surađivao je i s Željkom Ražnatovićem Arkanom 1996. godine tako što mu je prodao neke starine i umjetnine.

Više fotografija sa sprovoda Vidoja Ristovića pogledajte u galeriji.

Kurir/Nenad Kostić Sprovod Vidoja Ristovića