U Španjolskoj se krenula prikazivati dokumentarna serija 'Los Borbones: Una Familia Real' koja govori o španjolskoj kraljevskoj obitelji i gdje su isplivale brojne tajne s kojima javnost još uvijek nije bila upoznata.

Tako se četvrta epizoda posebno bavila kraljicom Letizijom koja, da se pita obitelj trenutnog španjolskog kralja ujedno i njezinog supruga, nikada ne bi postala ovo što je danas.

Kraljica Letizia i kralj Felipe VI. zajedno su dobili dvije kćeri
Profimedia 

Naime, Letizia Ortiz iza sebe je već imala jedan brak s profesorom književnosti Alonsom Guerrerom i bila je 'obična' novinarka, no to princu Felipeu VI. nije smetalo kao što je njegovoj obitelji.

Vjenčali su se 2004. godine i zajedno dobili dvije djevojčice, a najveći je protivnik njihove ljubavi bio upravo Felipeov otac i nekadašnji kralj - Juan Carlos. On je abdicirao 2014. godine i tako svog sina učinio kraljem, a za svoju je snahu jasno i glasno rekao: 'Ne podnosim je'.

Kralj Felipe VI. na prijestolju je naslijedio oca Juana Carlosa
Profimedia 

'Znala sam da se kralju u to vrijeme nije sviđala novinarka i da je na razne načine pokušavao spriječiti Felipeovu vezu s njom. Ono što nisam znala je da je postojala cijela kampanja orkestrirana protiv Letizije i izvana i iznutra, toliko brutalna da joj je zadala samo brige', rekla je novinarka Ana Pastor u navedenom dokumentarcu.

Ipak, kraljica Letizia kroz godine je stekla izrazite simpatije javnosti koja ju je prozvala i modnom ikonom. Upravo zbog svoje ljepote i decentnog izražaja, prestižni časopis Vanity Fair proglasio ju je jednom od deset najbolje odjevenih žena svijeta, a ona to itekako opravdava izdanjima koja servira izlascima u javnost.

S druge strane, bivši kralj Juan Carlos abdicirao je s trona 19. lipnja 2014. godine nakon što su pronađene financijske nepravilnosti u njegovom poslovanju sa Saudijskom Arabijom. U javnost su procurile informacije o razgovoru njegove navodne ljubavnice Corinne zu Sayn-Wittgenstein-Sayn s policijom. Ona je ispričala da je kralj kasnih 2000-ih dobio 6.7 milijardi dolara iz raznih građevinskih ugovora, a sve je završilo na njegovom bankovnom računu u Švicarskoj.

Juan Carlos bivši je španjolski kralj
Profimedia 

Otkriveno je još niz malverzacija bivšeg kralja i pisalo se o njegovim računima u nekoliko banaka. Španjolski su mediji, također, izvijestili da je u listopadu 2002. godine bio u privatnom posjetu kazahstanskom predsjedniku Nursultanu Nazarbayevu s kojim je lovio koze. Navodno se s tog putovanja vratio sa 4 ili 5 kovčega u kojima je bilo pet milijuna dolara u gotovini, a dao mu ih je Nursultan.

Juan Carlos pobjegao je u Ujedinjene Arapske Emirate gdje, kako izvještavaju španjolski mediji, uživa u luksuzu. Odabrao je za život otok Zaya Nurai koji se nalazi na 15 minuta vožnje brodom od Abu Dhabija. Njegov dom je vila sa šest spavaćih soba, sedam kupaonica, bazenom i privatnom plažom.

Više modnih izdanja španjolske kraljice Letizije, pogledajte u našoj galeriji. 

Profimedia Španjolska kraljica Letizia prozvana je modnom ikonom