Zagrebačka policija pozvala je pjevačicu Severinu Vučković u utorak oko podne u Zagrebu na ispitivanje, doznaje Jutarnji list.

Navode da je do toga došlo nakon što su od splitskih kolega dobili zahtjev za njezinim privođenjem za potrebe kriminalističkog istraživanja.

Jutarnji piše da je povod tome bila ‘neprimjerena prepirka' od utorka u splitskom domu Severinine majke. Prema prijavi, pišu, sestre Marijane, pjevačica se navodno okomila na nju i to pred njihovom majkom. Dogodilo se to oko jedan sat ujutro, a Marijana je navodno polici prijavila da su se i fizički sukobile, odnosno ‘hrvale i šamarale’.

Severinina sestra Marijana Vučković prijavila ju je za nasilje
Nino Strmotic/PIXSELL 

Navodno je Severina nakon sukoba otišla, a sestra joj se uputila u bolnicu zbog lakših ozljeda, a zatim i na policiju. Zadobila je, navode, niz podljeva na glavi i leđima, a na tijelu su joj liječnici uočili i porezotine. Na osnovu te prijave, splitska policija je raspisala potragu za Severinom na temelju koje je pjevačica uhićena 12 sati kasnije na zagrebačkom

aerodromu.

Severina je danas poslijepodne bila u sjedištu krim-policije u Heinzelovoj, a s njom je na policiji bila i njezina odvjetnica Jasminka Biloš koja je Jutarnjem potvrdila da je sa Severinom u zgradi policije.

Izvor blizak pjevačici, pak, tvrdi da je Severinina sestra Marijana lažno prijavila Severinu za nanošenje tjelesnih ozljeda. U tom stanu u Splitu u kojem živi majka sa strinom, boravila je Severina te je iznenada došla Marijana koja je, tvrdi izvor, napala pjevačicu i nanijela joj ozljede. Severina je otišla, a Marijana je počela lupati na vrata stanarima te zapomagati i bacati se po stubištu kako bi se samoozlijedila.

Odvjetnik Mate Matić Jutarnjem je potvrdio uhićenje kazavši tek da je Severina u međuvremenu puštena i da će postupak ići redovnim putem jer da 'nema potrebe za svom tom predstavom koja za sobom povlači i druge stvari poput pretresa doma kao da je najveći kriminalac u pitanju'.