Ljubavna priča kralja Charlesa i njegove kraljice supruge, Camille Parker Bowles, počela je prije 50 godina. Dug put je prošla 75-godišnja Camilla od prve ljubavi prijestolonasljednika, preko omražene otimačice, do kraljice kojoj gomile kliču.

Njih dvoje zaljubili su se još davne 1970. nakon upoznavanja na polo utakmici u Windsoru, a tad su i započeli vezu koja je trajala godinu dana, a okončala se kad je Charles pristupio Kraljevskoj mornarici.

Camilla ga nije čekala. Tri godine kasnije se udala za oficira Andrewa Parkera Bowlesa, a 1980. Charles je ušao u vezu s Dianom koju je zaprosio godinu dana kasnije. Inače, Camilla je bila prisutna na njihovom vjenčanju, iako se Diana tome protivila.

Camilla Parker Bowles je prva ljubav kralja Charlesa
Profimedia 

Charles i Camilla nisu se mogli dugo kloniti jedno drugog pa su, unatoč tome što su oboje bili vjenčani s drugima, nastavili svoju vezu. Diana je toga bila svjesna i dolazila je u sukobe s Camillom, a u legendarnom intervjuu iz 1995. rekla je da je ‘u njenom braku troje ljudi’, a Charles je svoju nevjeru priznao i javno.

1994., dvije godine nakon razvoda od Diane, Charles je priznao da mu je Camilla bila ljubavnica, no isticao je da je svojoj supruzi bio vjeran sve dok 'nije postalo kristalno jasno da njihov brak nema budućnosti'. Iduće godine službeno su se razveli i Camilla i njen suprug Andrew iako su već u to vrijeme dvije godine živjeli razdvojeno.

Andrew Parker Bowles i Camilla Parker Bowles su dobili dvoje djece
Profimedia 

Kraljica je prošle godine iznenadila javnost objavom da je njena želja da nakon njene smrti Camilla postane ‘Queen constort’, odnosno kraljica pratilja ili kraljica supruga.

'Kada moj sin Charles postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj supruzi Camilli pružiti istu podršku koju ste dali meni; i moja je iskrena želja da, kada to vrijeme dođe, Camilla bude poznata kao kraljica pratilja jer nastavlja svoju odanu službu', istaknula je.

Međutim, daleko od toga da je svoju novu snahu Elizabeta prihvatila na prvu loptu. Odbila se pojaviti na proslavi Charlesova 50. rođendana, ako tamo bude prisutna i Camilla, a ni ona ni princ Philip se nisu pojavili na njihovom vjenčanju 2005. godine. Kraljica je tek sedam godina kasnije Camilli dodijelila prvu kraljevsku titulu, a nakon proslave 10. godišnjice braka Camilla se pridružila cijeloj kraljevskoj obitelji na balkonu Buckinghamske palače.

Inače, Camilla je sa svojim bivšim suprugom Andrewom Parkerom-Bowlesom dobila dvoje djece, sina Toma Parkera-Bowlesa i kći Lauru koja se sad preziva Lopes.

Oboje se klone javne pažnje i posvećeni su svojim životima, a kraljevska obitelj o njima nikad ne govori. Camillin sin Tom je cijenjeni restoranski kritičar i pisac te se redovito pojavljuje na britanskoj televiziji. Ranije je često negodovao zbog paparazza koji su ga slijedili u stopu, no naviknuo se na njih.

S druge strane, Laura ih nikada nije prihvatila te su joj 'glasine 'u vezi majke i njezine obitelji puno teže pale nego Tomu. Tako i danas kad god dođe na neki događaj, drži se podalje od objektiva. Također, Laura se ranije na neko vrijeme morala odvojiti od svoje obitelji kako bi se zaštitila od medija i naslovnica, što joj je također teško palo, no danas ima vlastitu obitelj te je očito kako joj život u anonimnosti godi.

Nakon smrti kraljice Elizabete, dogodile su se brojne promjene u kraljevskoj obitelji, a mnogi su se zapitali kako će na Camillinu djecu iz prvog braka utjecati činjenica da im je očuh postao kralj, a majka kraljica pratilja i hoće li i oni dobiti neke titule.

Odgovor je: ne. Čini se da se Tomu i Lauri život neće previše promijeniti budući da neće dobiti ni titule ni uloge u kraljevskoj obitelji. Naime, član kraljevske obitelji postaje se ili rođenjem ili brakom, treće opcije nema. Jedina promjena koja se dogodila Tomu i Lauri je da više nisu posinak i pokćerka princa, već kralja i to je sve. Njih dvoje i dalje ostaju pučani, a kako nikad nisu previše isticali svoju povezanost s kraljevskom obitelji, vjerojatno im tako i odgovara.

Više fotografija Camille i njene djece pogledajte u galeriji: 

Profimedia Laura Parker Bowles i Tom Parker Bowles su kći i sin Camille Parker Bowles