Bivša pobjednica showa Big Brother, Marijana Seifert, nestala je krajem travnja ove godine i od tada traje agonija njezinog pronalaska.

Njezina sestra Maja Kovačević, koja je nedavno ušla u srpski reality show Zadruga, već se ranije oglasila za medije i rekla da smatra da nestala Marijana više nije među živima. 'Nažalost, više ne mislim da je živa. Osjećam da je nema. Samo želimo konačno doznati pravu istinu i da se možemo od nje dostojno oprostiti', rekla je ona.

Maja Kovačević sestra je nestale Marijane Seifert
Youtube/Bar Srbija 

Nedavno su o Marijaninom nestanku progovorili i njezini roditelji za Provjereno. 'Ne mogu vam opisati kako se osjećam. Četiri mjeseca da ja nemam pojma di je moje dijete, kakva je njena sudbina. Ovu agoniju koju mi proživljavamo, ne želim nitko da je doživi. To je nešto najgore, najstrašnije što čovjek može doživjeti', rekla je Gordana.

'Niti mira u kući, niti mira u srcu. Ništa mi ne pričinjava zadovoljstvo nikakvo. Spavam dva sata po noći, društvo izbjegavam. Moja supruga nije izašla iz kuće dva i pol mjeseca, jednostavno vrata nije napustila', dodao je Marijanin otac Ivo. 'Samo da je pronađem. Ona je moje dijete, kakva god da je, ona je moje dijete', dodala je Marijanina majka kroz suze.

Reporterka je razgovarala i sa svjedocima koji su nestalu Marijanu vidjeli među zadnjima, a neki od njih tvrde da izjava njezinog supruga Karla, koji je ranije za Slobodnu Dalmaciju rekao da je suprugu zadnje vidio oko ponoći te noći kad je nestala, nije točna. 

'Nestala je tijekom noći, nije ostavila nikakvu poruku niti je bilo ikakvih naznaka da bi se mogla udaljiti iz kuće', rekao je tad Karlo.

Marijana Seifert bivša je pobjednica Big Brothera
Pixsell/Goran Stanzl 

Međutim svjedoci, koji su sad progovorili, tvrde suprotno.

'Ako je stvarno istina da je suprug dao izjavu da su u ponoć legli, to je laž. Ona je u ponoć bila sa mnom', rekao je jedan od svjedoka. 'Oko devet je došla na posao. Radila je smjenu do nekih 3. Poslije je otišla u obližnji kafić na kavu. S kave je prešla na alkoholna pića. Bila je u društvu jedne osobe, prijatelja, poznanika', tvrdi drugi svjedok.

'Kada sam je vidjela, ona je pila duple gin-tonike. Već je tada bila u vidno alkoholiziranom stanju. Nakon toga smo otišli kod mene doma. Sve troje smo otišli zajedno. U stanu smo sjedili, sve je bilo ok. Ona je bila vesela, pjevala je', ispričala je za Provjereno.

Navodno joj je Marijana pokazala poruku koju joj je poslao suprug. 'U poruci je pisalo da, naravno, ima pravo popiti kavu gdje hoće i s kim hoće i koliko hoće i da mu je žao zbog njegove reakcije, ali ja ne znam koja je bila reakcija', rekla je i dodala da je Marijanu suprug i zvao.

Marijana Seifert nestala je u travnju 2022. godine
Story 

'Pitala ga je gdje je on bio kad je njoj trebalo i to je spomenula nekoliko puta i rekla da ju pusti na miru i da ona neće doći doma, da se boji. Počela je plakati i poklopila slušalicu. Nije rekla čega se boji, bila je u jako alkoholiziranom stanju', dodala je, a zatim ispričala da je oko tri ujutro zamolila prijatelja da Marijanu odveze kući taksijem.

'On me je nazvao u 3:15 kada je ona izašla iz taksija. Nazvao me je da mi kaže da ju je ostavio pred zgradom i da je on taksijem dalje otišao doma. Pričali smo sve dok je otišao do kuće', zaključila je.

Marijanina majka Gordana ispričala je da ju je iduće jutro nazvao Marijanin suprug Karlo koji im je saopćio da je Marijana nestala. 'Bila je srijeda, rano ujutro. Malo prije osam sati je zazvonio mužev mobitel. Vidjeli smo da zove Karlo. Kada se on javio, rekao nam je da je Marijana nestala, da je njena torbica nađena na Mostu mladosti i da nje nema. Pitali smo kako i zašto, a on je rekao da ne zna ni on sam, da je došla tu noć oko tri sata, da je ušla u stan, izula se, promijenila druge tenisice i da je otišla', prisjetila se Gordana.

Kasnije je, tvrdi Marijanin otac Ivo, promijenio priču.

‘Poslije nakon četiri dana rekao da su sjedili za stolom i 15 minuta pričali. Uobičajeno. Ja znam kakav je njihov odnos bio već od Nove godine. Bili su pred razvodom, imali su problema međusobno’, rekao je on.

Marijana Seifert s ocem Ivom Kovačevićem imala je buran odnos
Pixsell/Tomislav Miletić 

Kontradiktornosti se javljaju i kada je u pitanju ono što je Marijana nosila na sebi.

Svjedoci govore jedno, a na službenoj stranici nestali.hr stoji drugačiji opis - od tenisica do odjeće i torbice koja je pronađena u 5:30 na Mostu mladosti.

'Čak mi je rekao jedan inspektor da imaju svjedoke. Kažu da je to bio neki avanturist iz Belgije, navodno na drugoj strani pod mostom da je spavao, da je čuo krik i pljus. Tko to kriči kad se baca sam. Jesu li uzeli njegovu izjavu ili su smatrali da je ona nebitna, to ne znam. Ja samo, poznajući moje dijete, sumnjam da bi ubila samu sebe. Ona je ili pod nekom prijetnjom bila ili je odvedena ili je dotjerana pred zid prijetnjama’, zaključio je Ivo Kovačević.

Marijanin suprug Karlo Seifert odbio je dati bilo kakvu izjavu za Provjereno.

Potraga za Marijanom neko je vrijeme stala, da bi se nedavno ponovno pokrenula zbog niskog vodostaja Save.