Marijana Seifert bivša zvijezda i pobjednica showa Big Brother nestala je još krajem travnja ove godine, a potraga za njom još uvijek traje.

Njena je sestra Maja Kovačević, koja je nedavno ušla u srpski reality show Zadruga, već se ranije oglasila za medije i rekla da smatra da nestala Marijana više nije među živima.

'Nažalost, više ne mislim da je živa. Osjećam da je nema. Samo želimo konačno doznati pravu istinu i da se možemo od nje dostojno oprostiti’, rekla je ona.

Maja Kovačević sestra je nestale Marijane Seifert
Youtube/Bar Srbija 

Sad su o kćerinom nestanku prvi put javno progovorili Majini i Marijanini roditelji, Ivo i Gordana Kovačević koji su razgovarali s novinarkom emisije Provjereno.

‘Ne mogu vam opisati kako se osjećam. Četiri mjeseca da ja nemam pojma di je moje dijete, kakva je njena sudbina. Ovu agoniju koju mi proživljavamo, ne želim nitko da je doživi. To je nešto najgore, najstrašnije što čovjek može doživjeti’, rekla je Gordana.

Niti mira u kući, niti mira u srcu. Ništa mi ne pričinjava zadovoljstvo nikakvo. Spavam dva sata po noći, društvo izbjegavam. Moja supruga nije izašla iz kuće dva i pol mjeseca, jednostavno vrata nije napustila’ dodao je Marijanin otac Ivo.

Marijana Seifert s ocem Ivom Kovačevićem imala je buran odnos
Pixsell/Tomislav Miletić 

‘Samo da je pronađem. Ona je moje dijete, kakva god da je, ona je moje dijete’, dodala je Marijanina majka kroz suze.

Reporterka je razgovarala i sa svjedocima koji su nestalu Marijanu vidjeli među zadnjima, a neki od njih tvrde da izjava njenog supruga Karla, koji je ranije za Slobodnu Dalmaciju rekao da je suprugu zadnje vidio oko ponoći te noći kad je nestala, nisu točne.

Nestala je tijekom noći, nije ostavila nikakvu poruku niti je bilo ikakvih naznaka da bi se mogla udaljiti iz kuće’, rekao je tad Karlo.

Međutim svjedoci koji su sad progovorili tvrde suprotno.

Ako je stvarno istina da je suprug dao izjavu da su u ponoć legli, to je laž. Ona je u ponoć bila sa mnom’, rekao je jedan od svjedoka.

‘Oko devet je došla na posao. Radila je smjenu do nekih 3. Poslije je otišla u obližnji kafić na kavu. S kave je prešla na alkoholna pića. Bila je u društvu jedne osobe, prijatelja, poznanika’, tvrdi drugi svjedok.

Marijana se, navodno, u lokalu zadržala do kasnih večernjih sati, a jedna žena koja se njoj i prijatelju pridružila oko, kako kaže, osam navečer, a zatim su nastavili druženje u njenom domu.

Svjedoci su progovorili o posljednjem kretanju Marijane Seifert
Goran Stanzl/PIXSELL 

‘Kada sam je vidjela, ona je pila duple gin-tonike. Već je tada bila u vidno alkoholiziranom stanju. Nakon toga smo otišli kod mene doma. Sve troje smo otišli zajedno. U stanu smo sjedili, sve je bilo ok. Ona je bila vesela, pjevala je’, ispričala je za Provjereno.

Navodno joj je Marijana pokazala poruku koju joj je poslao suprug.

‘U poruci je pisalo da, naravno, ima pravo popiti kavu gdje hoće i s kim hoće i koliko hoće i da mu je žao zbog njegove reakcije, ali ja ne znam koja je bila reakcija’, rekla je i dodala da je Marijanu suprug i zvao.

Pitala ga je gdje je on bio kad je njoj trebalo i to je spomenula nekoliko puta i rekla da ju pusti na miru i da ona neće doći doma, da se boji. Počela je plakati i poklopila slušalicu. Nije rekla čega se boji, bila je u jako alkoholiziranom stanju’, dodala je, a zatim ispričala da je oko tri ujutro zamolila prijatelja da Marijanu odveze kući taksijem.

Kretanje Marijane Seifert posljednje noći prije nestanka
Tomislav Miletic/PIXSELL 

‘On me je nazvao u 3:15 kada je ona izašla van iz taksija. Nazvao me je da mi kaže da ju je ostavio pred zgradom i da je on taksijem dalje otišao doma. Pričali smo sve dok je otišao do kuće’, zaključila je.

Marijanina majka Gordana ispričala je da ju je iduće jutro nazvao Marijanin suprug Karlo koji im je saopćio da je Marijana nestala i da je njena torbica pronađena na Mostu mladosti, a rekao im je i da je kući stigla oko tri ujutro, a zatim promijenila obuću i ponovo otišla.

Kasnije je, tvrdi Marijanin otac Ivo, promijenio priču.

‘Poslije nakon četiri dana rekao da su sjedili za stolom i 15 minuta pričali. Uobičajeno. Ja znam kakav je njihov odnos bio već od Nove godine. Bili su pred razvodom, imali su problema međusobno’, rekao je on.

Roditeljima je policija, tvrde, prepričala sadržaj snimki nadzornih kamera, no dok traje istraga nisu im dopustili da ih pogledaju. Na snimkama je, ispričali su, vidljivo da je Marijana išla sama, a navodno ni kasnije nitko nije došao za njom.

‘Čak mi je rekao jedan inspektor da imaju svjedoke. Kažu da je to bio neki avanturist iz Belgije, navodno na drugoj strani pod mostom da je spavao, da je čuo krik i pljus. Tko to kriči kad se baca sam. Jesu li uzeli njegovu izjavu ili su smatrali da je ona nebitna, to ne znam. Ja samo, poznajući moje dijete, sumnjam da bi ubila samu sebe. Ona je ili pod nekom prijetnjom bila ili je odvedena ili je dotjerana pred zid prijetnjama’, zaključio je Ivo Kovačević.

Više fotografija nestale Marijane pogledajte u galeriji: 

Story arhiva, Tomislav Miletić/PIXSELL Marijana Seifert nestala je krajem travnja