Prošlo je više od tri mjeseca otkako je nestala 38-godišnja Marijana Seifert, najpoznatija kao pobjednica regionalnog Big Brothera iz 2011. Njen suprug Karlo Seifert je prijavio da je nestala s noći 26. na 27. travnja iz njihova doma na zagrebačkoj Savici. Jedino što je pronađeno bila je njena torbica s dokumentima i mobitelom na obližnjem Mostu mladosti.

Nestaloj Marijani do sad nema ni traga ni glasa, a njena sestra Maja Kovačević je u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju rekla da sumnja da je Marijana još uvijek živa.

'Nažalost, više ne mislim da je živa. Osjećam da je nema. Samo želimo konačno doznati pravu istinu i da se možemo od nje dostojno oprostiti’, rekla je ona.

Istaknula je i da smatra da Marijanin suprug Karlo možda zna više nego što govori.

Marijana Seifert nestala je prije tri mjeseca
Hrvoje Jelavic/PIXSELL 

'Naša potraga za istinom traje svakodnevno, a što više otkrivamo više smo u šoku. Jednostavno puno je toga čudno oko te večeri kad je nestala. Njen suprug Karlo nekoliko je puta promijenio iskaz na policiji. Ne želim ovime kazati da joj je nešto napravio, ali neka samo kaže što se događalo u stanu, jer sam uvjerena da je došlo do svađe među njima. Meni je sve to jako čudno i dok ne saznam istinu s njime ne mogu imati kontakt, teško mi je jer znam da neću moći viđati nećaka, ali ostajem pri svome’, govori Maja.

Marijanu su navodno snimile kamere kako izlazi iz zgrade u kojoj je živjela sa suprugom i sinom u noći kad je nestala. Maja tvrdi da tu snimku nikad nije vidjela i inzistira da njena sestra ne bi samo tako ostavila svoju djecu.

Obitelj nestale Marijane Seifert želi znati što joj se dogodilo
Story arhiva 

‘Ja tu snimku nisam vidjela i dok je ne vidim ne vjerujem da postoji. Na početku sam mislila da mi se sestra ubila, ali što vrijeme ide sumnjam u to. Nekako mi sve izgleda sumnjivo i izrežirano, ali ne s njene strane. Ponavljam još jednom, u nikoga ne želim upirati prstom. Ljudi me znaju pitati je li otišla s nekim, ali nema šanse da bi to napravila jer nikad ne bi ostavila djecu’, ističe Maja.

Marijana je bila jako krhka i osjećajna, taj Big Brother ostavio je strašne i nepopravljive posljedice na njezino psihičko zdravlje. Nije mogla podnijeti osudu ljudi. U trenutku nestanka radila je u kladionici, bila je jako sretna kad je zaokružila obitelj rođenjem sina. Dobila je napokon sreću koju je htjela, ali opet mi se čini da to nije bilo onako kako je zamišljala. Nakon što je rodila sina bila je u postporođajnoj depresiji, no unatoč svemu ne vjerujem i ne želim pomisliti da je htjela sebi nešto nažao napraviti’, dodala je ona.

Marijana Seifert nestala je u travnju ove godine
Tomislav Miletic/PIXSELL 

Maja je u intervjuu kritizirala policiju za koju smatra da nisu dovoljno napravili.

‘Ponudili su nam tek šture odgovore. Da je izašla iz stana i uputila se prema mostu. Nije mi jasno zašto je potraga bila usmjerena samo na Savu, zašto je nisu tražili na Sljemenu? Imali smo informacije da bi se tamo mogla nalaziti. Opet vam kažem, cijela ta priča jako je čudna. Netko je nešto morao vidjeti, pa ne može osoba samo tako nestati...’, zaključila je.

Ispričala je i da se čula s Marijaninim bivšim suprugom Nikolom Nemeševićem Nemešom s kojim se Marijana zaljubila pred kamerama u Big Brotheru i čiju je strastvenu romansu pratila cijela Hrvatska.

Čuli smo se nedavno. U šoku je! Svi prolazimo kroz agoniju, pa tako i Nemeš. Žao mu je. Iako je sada oženjen i ima dijete, a s Marijanom dugo nije bio u kontaktu, uvijek su jedno drugome željeli sve najbolje. Najviše mi je žao njezinog sina i kćeri Korine koja je sada s tatom. Ona je dobila uljepšanu verziju priče prikladnu njezinoj dobi. Srce mi se slama zbog te djece ‘, rekla je.

Istaknula je i da Marijanu obitelj ne osuđuje zbog toga što se događalo u Big Brother kući.

Nikola Nemešević i Marijana Seifert imali su aferu u Big Brother kući
RTL 

‘Nisam gledala show, ali nisam ni morala jer su svi pričali samo o njoj. Odobravala sam Marijanine postupke, zaljubila se i na kraju i udala za tog čovjeka. Nije bila s dvojicom, trojicom... Zašto bi je netko morao osuđivati samo zato što se zaljubila? Ima puno gorih ljudi. Kad je tata izjavio da je se odriče zapravo to nije tako mislio i poslije mu je bilo žao. Morate shvatiti da živi u jednoj tradicionalnoj sredini, bio je u šoku i nevjerici’, govori Maja.

Marijanin prvi suprug Ivan zauvijek će biti dio naše obitelji, meni je poput brata. Ona se za mene brinula kad sam bila mala, uvela me u tinejdžerski svijet, družila sam se s njenim prijateljicama. Bila mi je prekrasna starija sestra, svađale bi se i mirile, ali sve je to bio dio našeg odrastanja. Kad bih znala da je živa poručila bih joj da je svi neizmjerno volimo i da će sve biti u redu’, dodala je.

Nestala je Marijana Seifert
Nestali 

Podsjetimo, Marijana ima dvoje djece. Iz prvog braka ima 12-godišnju kćerkicu, a iz braka s Karlom ima sinčića starog nešto više od godine dana.

Nestala Marijana visoka je oko 167 centimetara, vitkog je stasa, ima plavu kosu i zelene oči te nekoliko tetovaža (tetovaža cvijeta orhideje na donjem djelu leđa, glava jednoroga na lijevom bedru, dvije tribal tetovaže na lijevoj podlaktici i desnom gležnju, tekstualna tetovaža na desnom ramenu i na zapešću desne ruke znak beskonačnosti).

U trenutku nestanka bila je odjevena u kratku majicu boje senfa, crnu sportsku jaknu, tajice crne boje s bijelo crvenom crtom i svijetle tenisice.

U slučaju da posjedujete informacije o Marijani, obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovite na broj 192. Informacije možete dostaviti putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

Više fotografija nestale Marijane pogledajte u galeriji: 

Story arhiva, Tomislav Miletić/PIXSELL Marijana Seifert nestala je krajem travnja