Princ Harry napustio je Balmoral nakon smrti bake, kraljice Elizabete II.

Princ je uhvaćen u zračnoj luci na ukrcavanju u avion za London i to kako tješi jednu od zaposlenica nakon tužnih vijesti koje su svijetu priopćene prošlog četvrtka u 18.30 sati.

Harry je u škotskom Balmoralu proveo 12 sati zajedno s ostatkom obitelji, a prema pisanju otočkih medija, on i supruga Meghan Markle ostaju u Velikoj Britaniji sve do sprovoda.

Kraljica Elizabeta je mirno preminula
Profimedia 

Harry je u Balmoralu boravio s ocem, kraljem Karlom III. i starijim bratom Williamom, s kojima već neko vrijeme nije u dobrim odnosima, no ovakva prigoda ostavila je sve ostalo u sjeni.

Harry je bio posljednji član kraljevske obitelji koji je stigao u Balmoral i to nekoliko sati nakon što je Elizabeta preminula, a prvi je otišao natrag k supruzi koja nije bila s njim jer se navodno 'bojala' hladnog dočeka obitelji.

Naime, Meghan je dala brojne skandalozne izjave prije dolaska u London, što joj je obitelj itekako zamjerila, i to po tko zna koji put. Bivša glumica se obrušila na sve njene članove, a navodno je sve posebno pogodilo Charlesa i Williama.

Profimedia Princ Harry napušta Škotsku

Podsjetimo, bivša vojvotkinja od Sussexa je nedavno rekla kako joj je najbitnije da njezina djeca odrastaju što normalnijim i prizemljenijim životom, zbog čega ih nikada ne želi izložiti utjecaju kraljevskih britanskih dvora. Mnogi su tu njezinu izjavu odmah protumačili kao još jedan izraz bijesa spram Harryjeve obitelji te kao odluku da njezina djeca ni ne upoznaju svoje rođake s druge strane Atlantika.

Meghan je dodala i kako smatra da kraljevska obitelj odgaja emotivno nezrele i osakaćene ljude te da zbog toga svoju djecu od njihova utjecaja želi maksimalno zaštiti.

Više fotografija preminule kraljice i Harryja pogledajte u galeriji.

Profimedia, Shutterstock Kraljica Elizabeta i princ Harry