Sinoć je hrvatska vaterpolska reprezentacija u finalu Europskog prvenstva u Splitu svladala Mađarsku i osvojila drugo europsko zlato.

Okršaj se održao u Spaladium Areni, a podršku Barakudama s tribina dala je i bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

'Ajmo do pobjede, Barakude! Idemo po zlato!', napisala je bivša predsjednica uz fotografiju s tribina.

Inače, jedan od junaka jučerašnje utakmice, ali i cijelog turnira, bio je Jerko Marinić-Kragić. U finalu je zabio dva gola u ključnim trenucima, a još je bolji bio u polufinalu protiv Italije.

Igrač je splitskog Jadrana i ima 31 godinu, a bio je dio skandala prije šest godina kada je uhićen za vrijeme nogometnog Eura 2016. Tada je na utakmici protiv Češke došlo do velike bakljade iz dijela publike gdje su bili hrvatski navijači. Utakmica je prekinuta, većina uhićenih navijača bili su pripadnici splitske Torcide, a među njima se našao i tada 25-godišnji Jerko.

Tada predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prozvala ih je orjunašima, točnije 'huliganima koji mrze Hrvatsku'.

Otkako je nakon završetka predsjedničkog mandata 2020. godine izabrana za članicu Međunarodnog olimpijskog odbora, Kolinda često bodri hrvatske reprezentacije na natjecanjima. 

Prošlog četvrtkak, oglasila se i povodom smrti britanske kraljice Elizabete II. 

'Duboko sam ožalošćena smrću Njezinog Veličanstva kraljice Elizabete II., istinskog vođe i izvanredne žene koju sam imala čast i privilegiju upoznati. Bila sam impresionirana njezinim duhom, toplinom i ljubaznošću. Zaista će nam nedostajati', napisala je tada Kolinda na Twitteru.

Više fotografija Kolinde koja nikada nije izgledala bolje, pogledajte u našoj galeriji. 

Instagram Kolinda Grabar-Kitarović nikada nije izgledala bolje