Kralj Charles III. (73) već je doživio nekoliko gafova otkad je zasjeo na čelo britanske monarhije, a dio javnosti je iskoristio priliku da se našali na njegov račun.

Naime, otkad je preuzeo krunu, muči se s kemijskim olovkama, odnosno nalivperima. Prvo je prije tjedan dana na potpisivanju prisege prolazio kroz probleme kada je shvatio da na stolu nema mjesta zbog velikih deklaracija i tinte.

Kralj Charles II. je imao problem s nalivperima
Profimedia 

Charles je tada gurnuo kutiju s nalivperima i ljutito pogledao službenika, a 'smetnja' mu je nakon toga brzo maknuta s puta. Ipak, njegov sin William, koji je postao princ od Walesa, je potom tražio da mu se vrate nalivpera da bi se potpisao na dokumente.

Njemu kao njegovom ocu to nije predstavljalo problem već je kutiju stavio na drugi papir.

'Zašto je samo nije dodao nekome i rekao: 'Možete li ovo maknuti, molim vas?' Kad cijeli život imaš sluge, onda se ovako ponašaš','Sigurno nisam jedina koja je fascinirana današnjom situacijom s nalivperima. Charles se naljutio na njih, pokazivao je grimase osoblju da riješi tu situaciju. William je sve to lijepo posložio po stolu. Mislim da ove geste govore o njihovim karakterima više od ičega s ove ceremonijebili su neki od komentara na ponašanje novopečenog kralja', bile su neke od kritika. 

Neki su isticali i da je Charles trebao uvježbavati cijelu ceremoniju, a ponovno su mu bile problem kemijske olovke prije nekoliko dana kada je boravio u boravio u dvorcu Hillsborough u Sjevernoj Irskoj.

Shvatio je da nije napisao dobar datum na dokument, odnosno 13. rujna. 'Bože, kako ovo mrzim', komentirao je tada kralj. Kemijsku je uzela njegova kraljica supruga Camilla Parker Bowles (75) koja se bojala da će iscuriti tinta.

'Zašto mi ovo rade svaki put?', požalio se potom Charles. Nakon ovih situacija na internetu je pokrenuta inicijativa da se kralju pokloni kemijska olovka, a jučer je konačno to napravljeno.

Naime, dobio ju je na dar od nekoga iz gomile koja ga je dočekala u Walesu. 'Da imate za svaki slučaj', poručila mu je žena od koje je dobio kemijsku olovku.

Charles se nasmijao na njezinu gestu i riječi.

Više fotografija kralja Charlesa III. pogledajte u galeriji.

Profimedia Princ Charles i Camilla Parker Bowles u braku su 17 godina