Princ George (9) i princeza Charlotte (7) ipak će hodati iza lijesa kraljice Elizabete na njezinom sprovodu.

Iako su princ William i princ Harry više puta tijekom godina javno rekli kako smatraju neprimjerenim to što su kao dječaci od 15 i 12 godina hodali pred tisućama znatiželjnika za lijesom svoje majke Diane 1997., sada će se slična sudbina dogoditi i Williamovoj djeci. Naime, princ George i princeza Charlotte će ispratiti svoju prabaku na vječni počinak hodajući za njezinim lijesom na njezinom današnjem sprovodu.

Lijes kraljice Elizabete II.
Profimedia 

Dosta se raspravljalo je li to ispravna odluka ili ne, i na kraju je donesena odluka da malenog Louisa izostave iz pogrebne procesije, no da će George i Charlotte ipak sudjelovati jer više nisu toliko maleni. Brat i sestrica hodat će točno iza svojih roditelja princa Williama i Kate Middleton, a ispred Meghan Markle i princa Harryja.

Kao što znamo, raspored hodanja iza lijesa sugerira koliko su aristokrati visoko pozicionirani u redovima kraljevske obitelji, a kako su Charlotte i George prije u redu naslijeđivanja od Harryja, onda mogu i hodati prije njih.

Princeza Charlotte i princ George s kraljicom Elizabetom
Profimedia 

Podsjetimo se, prije sudjelovanja u pogrebnoj povorci svoje prebake, Charlotte i George sudjelovali su u sprovodu njihovog pradjeda princa Philipa. Procjenjuje se da će službenih uzvanika na ovom sprovodu biti oko 2000, a televizijski prijenos će gledati milijuni ljudi. Inače, ovaj je potez jako uznemirio fanove jer mnogi smatraju kako djeca ne bi trebala biti izložena ovakvim tužnim događanjima koja se odvijaju pred očima javnosti. 

Još fotografija pogrebne procesije pogledajte u galeriji.

Profimedia Lijes kraljice Elizabete II. stigao u Westminster