Moglo bi se reći da je princ Harry ponovno 'stao na žulj' Buckinghamskoj palači nakon što se proširila informacija da je obaviješten o smrti svoje bake, kraljice Elizabete II. 'pet minuta' prije javnosti.

Britanski mediji su se raspisali da je vojvoda od Sussexa posljednji doznao tužnu vijest i da je prije njega premijerka Liz Truss saznala. Ističu da je to još jedan primjer razdora između princa i njegove obitelji.

Ove tvrdnje su naljutile Buckinghamsku palaču i pogotovo što su postajale sve glasnije tijekom bdjenja za što je njih iskazivanje velikog nepoštovanja. Zbog toga su dali rijetko priopćenje na tako privatnu temu.

Princ Harry i Meghan Markle na sprovodu kraljice Elizabete II.
Profimedia 

'Javnost je bila informirana o kraljičinoj smrti tek nakon što je obaviješten svaki član kraljevske obitelji', istaknuo je glasnogovornik.

Inače, posljednjih dana se priča o nizu poniženja koje je princ Harry doživio od svoje obitelji. Naime, on i njegova supruga Meghan Markle nisu pozvani na veliki prijem prošle nedjelje za koji je pozivnicu dobilo tisuću svjetskih vođa i pripadnici kraljevskih obitelji iz drugih zemalja koji dolaze na kraljičin pogreb.

Iz Buckinghamske palače su objasnili da je organizirano samo za članove obitelji koji aktivno izvršavaju svoje kraljevske dužnosti.

'Ludilo je što nisu pozvani ondje. Svi dolaze iz cijelog svijeta odati poštovanje kraljici', istaknuo je prijatelj para. Dijelu javnosti je to još jedan dokaz o problemima između supružnika i ostatka kraljevske obitelji.

Princ Harry odao počast baki, kraljici Elizabeti II.
Profimedia 

Nije to jedino poniženje koje je Harry doživio. Kako je izvijestio Daily Mail, Harry je slomljen nakon što je amblem s kraljičinim inicijalima ER uklonjen s njegove vojne uniforme koju je nosio tijekom jučerašnjeg bdjenja pored njezinog lijesa.

Naime, u subotu se unučad kraljice Elizabete II., njih osmero okupilo u Westminsterskoj opatiji kako bi odali počast svojoj pokojnoj baki. William i Harry su bili u vojnim odorama i stajali na dva kraja kraljičinog lijesa.

Harry, koji je svojedobno bio na vojnoj dužnosti u Afganistanu, već je jednom prilikom uskraćena šansa da nosi vojnu uniformu jer je napustio kraljevsku obitelj, barem kada je riječ o službenim dužnostima. Ipak, njegov otac, kralj Charles III. dozvolio mu je da nosi odoru tijekom bdjenja u Westminsterskoj opatiji.

Princ Andrew našao se usred seks skandala
Profimedia 

No vojvoda od Sussexa bio je zatečen kada je shvatio da su maknuti inicijali njegove bake s epolete na uniformi, a navodno je razmišljao o tome da odjene jutarnju uniformu kako se ne bi javno osramotio. Ipak nije to učinio, a moglo se vidjeti da njegov stariji brat William ima na epoletama prepoznatljiv monogram.

'Harryju je to slomilo srce. Uklanjanje inicijala njegove bake djeluje kao namjerni, promišljeni čin', rekao je njegov prijatelj za Sunday Times.

Dok je netko odlučio kazniti Harryja, to nisu učinili bratu kralja Charlesa III., princu Adrewu koji je optužen za seksualno zlostavljanje u Americi. Usto više ne izvršava službene dužnosti u kraljevskoj obitelji.

Unatoč tome njemu je dozvoljeno da zadrži kraljevski monogram.

Više fotografija princa Harryja pogledajte u galeriji.

Profimedia Princ Harry doživio je niz poniženja od svoje obitelji