Dok traje posljednji ispraćaj najdugovječnije monarhinje, mnogi se pitaju gdje je njezina osoba od povjerenja.

Riječ je o Angeli Kelly(64), najboljoj prijateljici i savjetnici kraljice Elizabete II. koja je bila i njezina stilistica. Ona se nije pojavila ni u Westminster Hallu kada su se članovi kraljevske obitelji i osoblje najbliže monarhinji okupili kako bi vidjeli njeno tijelo.

Kći lučkog radnika i medicinske sestre iz Liverpoola zaposlila se kao pomoćna gardobijerka u Buckinghamskoj palači 1994. godine. Ubrzo je postala nezamjenjiva i stvorila 'posebnu vezu' s Elizabetom II.

Kraljica Elizabeta II. i Angela Kelly su bile jako bliske
Profimedia 

Postala je odgovorna za svako odjevnu kombinaciju i modne dodatke koje je kraljica nosila tijekom izvršavanja svojih dužnosti. Stekla je toliko povjerenja kraljevske obitelji da su joj povjerili na čuvanje i neprocjenjivi nakit, a neki su uvjereni da je upravo Angela pripremila i odjeću u kojoj će Elizabeta biti pokopana.

Zbog toga javnosti nije jasno zašto stilistica nije viđena cijeli tjedan, a jedan izvor za Daily Mail je podsjetio da Kelly nije baš bila toliko omiljena.

'Kraljica ju je voljela, a drugi nisu bili toliko oduševljeni', ispričao je. Neki kažu i da je princ Harry aludirao na Angelu u svom intervjuu za NBC u travnju kada je govorio o ljudima oko njegove bake i osvrnuo se na svoj posjet njoj u dvorcu Windsor.

Lijes kraljice Elizabete II. stigao u Westminster
Profimedia 

'Samo se brinem da je zaštićena i da ima prave ljude oko sebe', rekao je Harry.

Kako su pisali britanski mediji, navodno je Angela bila umiješana i u neslavni 'Tijaragate', odnosno svađu s Meghan Markle i princem Harryjem oko krune uoči njihova vjenčanja 19. svibnja 2018. Naime, Meghan je dovela u London svog frizera kako bi napravili probu za svadbu i isprobali kako joj stoji tijara.

Kako izvori tvrde, Kelly je tada započela dramu i zabranila probavanje tijare. Usto, nisu se mogli odlučiti oko krune, a onda se navodno Harry posvađao s Angelom. Rekao joj je da Meghan mora nositi tu tijaru.

Angela Kelly je bila osoba od povjerenja kraljice Elizabete II.
Profimedia 

'Što Meghan želi, to Meghan i dobije', poručio joj je.

Prema pisanju Daily Maila, članovi kraljevske obitelji bili su začuđeni zbog prisnog odnosa garderobijerke i kraljice. Koliko je Elizabeta obožavala Angelu, pokazuje i to što joj je dala dopuštenje za izdavanje tri knjige.

Više fotografija ispraćaja kraljice Elizabete pogledajte u našoj galeriji.

Profimedia Državni ispraćaj kraljice Elizabete II.