Kate Middleton na posljednji ispraćaj stigla je u društvu sina, princa Georgea (9) i kćer, princeze Charlotte (7), a odlučeno je da nije primjereno da četverogodišnji princ Louis prisustvuje tužnom događanju.

Princeza od Walesa je ranije otkrila i kako se njezina djeca nose sa smrću svoje prabake, kraljice Elizabete II. Kate je u nedjelju u razgovoru s generalnim guvernerom Australije Davidom Hurleyjem objasnila kako Louis pokušava shvatiti što se dogodilo i postavlja pitanja.

Princ George, princeza Charlotte, Kate Middleton i Meghan Markle
Profimedia 

Hurley se prisjetio susreta s Middleton i rekao da mu je otkrila da George 'sada shvaća koliko je njegova prabaka važna i što se događa'. No Louis ju je ispitivao hoće li obiteljski ljetni posjeti dvorcu Balmoral u kojem je preminula kraljica i dalje ostati onakvi kakvima ih pamti.

'Pita stvari poput: 'Mislite li da se i dalje smijemo igrati kada dođemo u Balomoral' i slično jer njegova prabaka više neće biti tamo', prepričao je australski guverner za britanske medije.

Inače, Kate je prošlog tjedna otkrila da njezin sin George razumije gubitak svoje prabake dok njegova sestra Charlotte i brat Louis 'to manje shvaćaju od njega'.

Kate Middleton na ispraćaju kraljice Elizabete II.
Profimedia 

'Moja kći je pitala princezu kako se njezina djeca nose sa svime, a Kate joj se zahvalila i rekla da su dobro te da paze na njih u školi, pa je to bio lijep razgovor', rekao je čovjek koji se pojavio na iskazivanju sućuti kraljevskoj obitelji.

Podsjetimo, kraljica Elizabeta II. bit će pokopana u grobnici kraj kapelice svetog Jurja u kojoj počivaju mnogi vladari. Kako su prenijeli britanski mediji, ispraćaj monarhinje je u detalje isplaniran od sedam ujutro do pola devet navečer.

Sprovod Elizabete II. bit će prvi pogreb u Westminsteru od 18. stoljeća te prvi put u povijesti da će kamere prikazati ispraćaj britanskog monarha.

Ipak, javnost neće moći vidjeti posljednji dio ispraćaja, odnosno ceremoniju kada će kraljicu sahraniti pokraj njezinog supruga, princa Philipa.

Više fotografija sa sahrane kraljice Elizabete II. pogledajte u našoj galeriji.

Profimedia Državni ispraćaj kraljice Elizabete II.