Prinčevi Harry i William 'proglasili su primirje' nakon što je preminula njihova baka, kraljica Elizabeta II., a to je pokazao i jedan detalj sa sprovoda u kapeli svetog Jurja u Windsoru.

Kako piše Daily Mail, stručnjakinja za čitanje sa usana Jacqui Press otkrila je kratku komunikaciju između braće dok su se pripremali za misu. William je pustio Harryja i njegovu suprugu Meghan Markle da odu prvi sjesti na drvenu klupu.

Princ Harry i princ William s obitelji u kapeli svetog Jurja u Windsoru
Profimedia 

'Hoćemo li mi ići prvi?', pitao je Harry starijeg brata dok je stajao na ulazu u red. William je čuo svog brata i rekao mu: 'Da' i kimnuo glavom prije nego što se obratio svojoj supruzi Kate Middleton.

'Pustimo ih da prođu prvi', rekao joj je.

Kate mu je odgovorila: 'Ok' dok su Harry i Meghan prošli pored njih te njihovog sina, princa Georgea i kćeri, princeze Charlotte. Kasnije tijekom mise Harry je podijelio slatki trenutak sa svojom nećakinjom Charlotte dok joj se kratko ohrabrujuće nasmiješio.

Princ Harry i princ George na misi
Profimedia 

Princ George je cijelo vrijeme tražio utjehu kod oca Williama kraj kojeg je sjedio i gledao u njega.

Na kraju mise članovi kraljevske obitelji su stajali dok su kraljičin lijes spuštali u kraljevski trezor dok je dekan od Windsora rekao: 'Idi s ovoga svijeta na put, o dušo kršćanska'.

Inače, prije posljednjeg ispraćaja najdugovječnije monarhinje su se oglasili iz Buckinghamske palače i negirali vijest koja je kružila danima. Naime, proširila se informacija da je princ Harry obaviješten o smrti svoje bake, kraljice Elizabete II. 'pet minuta' prije javnosti.

Kraljevska obitelj na misi za kraljicu Elizabetu II.
Profimedia 

Britanski mediji su se raspisali da je vojvoda od Sussexa posljednji doznao tužnu vijest i da je prije njega premijerka Liz Truss saznala. Isticali su da je to još jedan primjer razdora između princa i njegove obitelji.

Ove tvrdnje su naljutile Buckinghamsku palaču i pogotovo što su postajale sve glasnije tijekom bdjenja za što je njih iskazivanje velikog nepoštovanja. Zbog toga su dali rijetko priopćenje na tako privatnu temu.

'Javnost je bila informirana o kraljičinoj smrti tek nakon što je obaviješten svaki član kraljevske obitelji', istaknuo je glasnogovornik.

Više fotografija sa ispraćaja kraljice Elizabete II. pogledajte u našoj galeriji.

Profimedia Državni ispraćaj kraljice Elizabete II.