Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRALJICA JE O UNUKU HARRYJU MISLILA SAMO JEDNO: Izdao je obitelj, a ona mu je ovako uzvratila

Autor Ines Mihić

Prema riječima stručnjaka za kraljevsku obitelj, kraljica Elizabeta II. nikada ništa nije zamjerala princu Harryju te joj je on ostao najomiljeniji unuk sve do smrti.

 princ harry Izvor: Profimedia

Znamo da je princ Harry odavno 'crna ovca' kraljevske obitelji, a sada se vratio u SAD nakon sprovoda svoje bake kraljice Elizabete II. bez službene pomirbe s ostatkom svoje obitelji. Zbog toga što je okrenuo leđa obitelji oženivši se s Meghan Markle morao se odreći kraljevskih titula i povlastica, a u očima javnosti spao je na jako niske grane.

Ipak, iako su mu i brat i otac kralj Charles III. okrenuli leđa, jedna je osoba uvijek bila u Harryja, a to je bila upravo njegova baka Elizabeta. Prema riječima stručnjaka za kraljevsku obitelj i povjesničara Roberta Hardmana, kraljičina posljednja želja bila je ta da se Harry pomiri s ostatkom obitelji i vrati u Englesku. Nažalost, ta joj se želja nije ostvarila.

 Kraljica Elizabeta je željela da joj obitelj bude složna Izvor: Shutterstock

Poznato je da je Harry oduvijek bio kraljičin omiljeni unuk, a sada je stigla i službena potvrda da ga je kraljica jednostavno obožavala unatoč svim izdajama i razočaranjima koje je priredio kraljevskoj obitelji u posljednjih nekoliko godina. Podsjetimo se, on i supruga Meghan su više puta davali skandalozne intervjue u kojima su optužili Harryjevu obitelj za rasizam i diskriminaciju Meghan, a posve su se odvojili od njih onog trena kada su odlučili odseliti na drugi kontinent. No, čini se da je kraljica bila mekog strca – te mu je stalno sve opraštala.

 Princ Harry je omiljeni unuk svoje bake kraljice Izvor: Profimedia

'Kraljica je svog unuka princa Harryja obožavala sve do posljednjeg dana svog života. Isto tako, Harry je nju iznimno volio te mu je zbog toga njezina smrt jako teško pala', rekao je Hardman te pojasnio kako je princu posebno teško palo to što posljednjih godina nije često viđao svoju baku.

‘Ona je bila jedna od najsnažnijih poveznica između Kalifornije i Windsora, a jedino je njezina ljubav uspjela zadržati Harryja od toga da kompletno prekine sve veze sa svojom obitelji’, dodao je povjesničar.

 Kraljevska obitelj u šetnji Windsoru Izvor: Profimedia

Iako su mnogi posljednjih dana mislili kako će se zbog tugovanja za kraljicom obitelj ponovno okupiti u slozi i zakopati ratnu sjekiru s Harryjem i Meghan, na kraju se to nije dogodilo, a izvori tvrde i da je svako javno pojavljivanje za princa Williama i Kate Middleton u društvu bivšeg Sussex kraljevskog para bilo vrlo neugodno. Tako da se ne nazire da će se kraljičina smrtna želja o pomirenju ostvariti.

Još fotografija kraljevske obitelji pogledajte u nastavku. 

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image