Uz staromodna pravila, ne možete kriviti kraljevsku obitelj što ih s vremena na vrijeme prekrši.

Sva modna 'pravila' kraljice Elizabete II. mogla bi se točnije nazvati 'smjernicama' - ne postoji izričit pravilnik kojeg se obitelj mora držati kada raspravlja o odabiru odjeće, ali postoje određeni komadi za koje se zna da su činili kraljicu Elizabetu II. nesretnom. A budući da je bila monarh, ona je donosila pravila, to jest smjernice.

Kraljica Elizabeta imala je određena pravila odijevanja za kraljevske članove
Profimedia 

Meghan Markle nije odjenula najlonke

Ipak, neke su važnije od drugih, poput nošenja najlonki s haljinama koje otkrivaju noge. 'Rekla bih da je to doista jedino čvrsto, nepokolebljivo pravilo u smislu onoga što kraljica zahtijeva', rekla je kraljevska stručnjakinja Victoria Arbiter za Insider.

Meghan Markle nosila je haljinu iznad koljena bez najlonki
Profimedia 

Prije nekoliko godina Kate Middleton je tu i tamo viđena u najlonkama, a Meghan ih je redovito preskakala - što je bilo posebno kontroverzno s obzirom da se tek morala dokazati kraljevskoj obitelji nakon što se zaručila za princa Harryja.

Kate Middleton nosila je cipele na punu petu

Da se kraljicu pitalo, nosile bi se samo štikle i ravni potplati—i ništa između. 'Kraljica nije obožavateljica cipela na punu petu', rekao je izvor za Vanity Fair. 'Ona ih stvarno ne voli i to je dobro poznato među ženama u obitelji.' Ali to nije spriječilo Kate Middleton da ih s vremena na vrijeme obuje.

Kate Middleton nosi cipele na punu petu
Profimedia 

Meghan Markle nije nosila šešir u izlasku s kraljicom

Kraljevski protokol nalaže da ako kraljica nosi šešir, onda i ostale članice kraljevske članice moraju nositi šešir. 

Meghan Markle nije nosila šešir u izlasku s kraljicom Elizabetom
Profimedia 

Meghan je iz svog modnog izdanja izostavila šešir tijekom putovanja u Runcorn, Cheshire, u lipnju 2018. s kraljicom Elizabetom i tako pokazala nepoštovanje prema monarhu.

Princeza Diana bila je kreativna s nakitom

Iako bismo mogli zamisliti da kraljica Elizabeta II. nikada nije izričito rekla svojoj snahi gdje da nosi ogrlice.

Princeza Diana nosila je ogrlicu kao ukras za glavu
Profimedia 

Kraljica je poklonila jednu od bakinih ogrlica princezi Diani kao vjenčani dar, a Diana je slavno promijenila stvari i iskoristila je kao traku za glavu tijekom putovanja u Australiju 1985. godine. 

Princ Harry vjenčao se u uniformi

Inače, tradicija nalaže da samo oni koji su u aktivnoj službi mogu nositi vojnu uniformu na dan vjenčanja. Tako da se moglo podići obrve kada se princ Harry pojavio na vjenčanju noseći uniformu Blues and Royals, kojima se pridružio 2006. godine - da nije bilo bakinog dopuštenja. 

Vjenčanica koju je nosila Meghan Markle.jpeg
Profimedia 

'Njezino veličanstvo kraljica dala je dopuštenje da se princ Harry vjenča u svojoj odori', objavila je Kensingtonska palača u priopćenju. Izgleda da kraljica ipak nije bila tako stroga po pitanju pravila.

Diana u 'osvetničkoj haljini'

Princeza Diana nikada nije bježala od kontroverzi, a to nikada nije bilo istinitije kao nakon što se rastala od princa Charlesa. Istog dana kad se emitirao dokumentarni film njezina bivšeg o njihovom prekidu, izašla je u uskoj, odvažnoj 'maloj crnoj haljini'.

Princeza Diana u osvetničkoj haljini
Instagram 

Krenula je na događaj prikupljanja sredstava koji je organizirao Vanity Fair i htjela je izgledati sjajno, ali kraljevske žene obično ne bi nosile kratko za svečana događanja, a sigurno se ne bi usudile pokazati toliko dekoltea. Nije ni čudo što je izgled ušao u povijest kao Dianina 'osvetnička haljina'.

Meghan Markle nosila je torbu preko tijela

To nije čvrsto pravilo, ali kraljevske žene se odlučuju za clutch torbice i torbe s kratkim remenom većinu vremena iz određenog razloga: prilikom susreta i pozdravljanja, mogu ih samo držati objema rukama kako bi pristojno signalizirale 'ne želim se rukovati'.

Meghan Markle nosila je torbu preko tijela
Profimedia 

Stoga je bio hrabar potez kada je Meghan Markle prošetala s torbicom preko ramena nakon što se zaručila za princa Harryja. 

U galeriji pogledajte više fotografija članova kraljevske obitelji u izdanju koje je vjerojatno razljutilo kraljicu - bez odjeće.

Profimedia Članovi kraljevske obitelji bez odjeće