Kraljica Elizabeta II. preminula je 8. rujna u dobi od 96 godina, a njezin je sprovod održan u ponedjeljak 19. rujna.

Na sprovodu su iza kraljičinog lijesa hodala njezina djeca - 58-godišnji princ Edward, 72-godišnja princeza Anne, 62-godišnji Andrew i 73-godišnji kralj Charles III.

Sprovod kraljice Elizabete
Profimedia 

Princeza Anne, kao jedina kraljičina kći, zahvalna je što se mogla osobno oprostiti od svoje majke prije nego što je umrla. 'Imala sam sreću posljednja 24 sata života uz svoju najdražu majku', pisalo je u njezinoj objavi koju je podijelila s Insiderom.

'Bila mi je čast i privilegija pratiti je na njenim posljednjim putovanjima. Svjedočiti ljubavi i poštovanju koje su toliki ljudi pokazali na ovim putovanjima bilo je i ponizno i ​​uzdižuće', dodala je i objasnila kako je kraljičina smrti i nju i Ujedinjeno Kraljevstvo podsjetila na to koliko su njezinu prisutnost i doprinos njihovom nacionalnom identitetu uzimali zdravo za gotovo. 

Princeza Anne kći je kraljice Elizabete
Profimedia 

'Također sam jako zahvalna na podršci i razumijevanju ponuđenom mom dragom bratu Charlesu dok prihvaća dodatne odgovornosti monarha, istaknula je te se na kraju zahvalila kraljici majci.

Inače, princeza Anne je 16. u redu za prijestolje. Dva puta se udavala - prvi put 1973. godine za jahača Marka Phillipsa s kojim je dobila sina Petera Phillipsa i kćer Zaru Tindall, a od kojeg se razvela jer ga je Anne prevarila i imala aferu s s policijskim službenikom Sergeantom Crossom koji je radio kao zaštitar u njezinoj kući.

Ali to nije bio prvi skandal. Naime, 1989. godine u javnost su procurila pisma koje je princezi slao kraljevski pomoćnik Timothy Laurence s kojim je imala dugogodišnju aferu.

Princeza Anne i Timothy Laurence imali su aferu dok je ona bila u braku
Profimedia 

Te se 1992. godine razvela, ali se iste u prosincu i udala i to upravo za Timothyja. Mnogi su svjetski mediji pisali da je tada izgledala sretnije nego ikada prije. Par se vjenčao u prezbiterijanskoj crkvi, a ne u engleskoj, koja nije dozvoljavala vjenčanja za ljude koji su razvedeni.

Profimedia Princeza Anne jedina je kći kraljice Elizabete II.