Hana Huljić (31) dobila je 17. srpnja kćerkicu Albu sa suprugom Petrom Grašom (46). Djevojčica Alba rodila se u 18 sati carskim rezom pet dana prije termina u splitskoj bolnici. Malena je dugačka 50 centimetara i teška 3150 grama, doznao je tada Story.

Alba se rodila u srpnju
Jadran Babić 

Glazbeni par je za svoju kćer odabrao zaista posebno ime, što se znalo još tjednima prije porođaja. Zanimljivo, ime Alba mogu nositi i dječaci i djevojčice, a potječe od latinske riječi 'albus', čije je značenje 'bijela' ili 'svijetlo'. Ime je često među curicama u Španjolskoj i Italiji, a prevodi se kao 'zora' pa simbolizira obnovu snage, želju za inovacijama i ustrajnost. S druge strane, u hebrejskoj kulturi nose ga isključivo dječaci.

Nedavno je Petar za Story progovorio o očinstvu. 'Zajedno provodimo manje vremena nego što bih htio jer je ova sezona doista pretrpana koncertima koji su dogovoreni prošle godine i prebačeni su na ovo ljeto zbog korone. Baš zbog toga su mi trenuci s obitelji još dragocjeniji. Sretan sam što sam blagoslovljen ulogom roditelja.'

Grašo progovorio o Albi i Hani nedavno za Story
Mario Poje 

Glazbenik se osvrnuo i na medijsku histeriju oko njegove veze s Hanom Huljić, vjenčanja i na kraju, dolaska Albe.

'Anonimnost je kategorija s kojom sam se pozdravio prije 25 godina kada sam uzeo mikrofon u ruke. Naučiš živjeti sa spoznajom da te svi znaju dok šetaš ili barem misle da te znaju. Ne smeta mi to, ljudi ti prilaze, vole te i imaju potrebu podijeliti nešto što ih vezuje uz moju glazbu. Volim ljude i nikad nisam imao nijedno loše iskustvo, dapače. Hana je također odrasla u obitelji koja je pod medijskom lupom, a po prirodi je povučena osoba. Zanimanje medija za našu vezu i dalje je golemo, no trudimo se koliko možemo ne biti involvirani u to i živjeti što je moguće dalje od tabloida. Tri četvrtine mog života su javni i vezani uz medije i puno ljudi. Ovu posljednju četvrtinu čuvam za sebe i ne dijelim je sa svakim.'

Podsjetimo, prije nekoliko dana Hana je imala prvi 'službeni' izlazak nakon poroda u Splitu gdje je održana dodjela nagrada 'Camille Awards'. Na dodijeli je bila i obitelj Huljić. Hana je odijenula dugačku narančastu haljinu koja joj je pristajala kao salivena. Pokazala je savršenu liniju samo dva mjeseca nakon rođenja kćeri. Kosu je raspustila u svoje prepoznatljive lokne, a make-up je bio prirodan.

Prvi izlazak Hane na događaj nakon poroda
Saša Stojanović 

Večeras je portal Dalmacija danas snimio Hanu u šetnji s Albom u centru Splita.

Hana u šetnji s Albom
Dalmacija danas 

Fotografija izlaska Hane i Albe iz rodilišta pogledajte u galeriji. 

Jadran Babić Petar Grašo, Hana Huljić i kćerkica Alba