Novopečeni kralj Charles III. otputovao je u Škotsku po prvi puta nakon smrti svoje majke, kraljice Elizabete II. te je sa sobom poveo i Camillu, Kraljicu Suprugu.

Iako su mnogi dugo godina pretpostavljali da Charles zapravo neće biti kralj jer u narodu nije popularan, sada se ispostavilo da je ipak sjeo na tron, a ovaj posjet zemlji u kojoj mu je preminula majka dao je naslutiti kako su ga pučani prihvatili.

Naime, Charles i Camilla posjetili su grad Dunfermline gdje ih je dočekalo mnoštvo građana, od dječice sa zastavicama do staraca. Camilla i Charles cijelo su se vrijeme razdragano smiješili, a mnoštvo im je pljeskalo, no nije se moglo ignorirati i to da je par građana odlučilo izaći na ulicu i na Charlesa zviždati – te mu tako poručiti da nije baš dobrodošao.

Kralj Charles III. posjetio je Škotsku
Profimedia 

Kako stvari stoje, prema statistikama i anketama, Charles nije baš omiljen kao kralj, a mnogi su se nadali da će kraljicu Elizabetu, njegovu majku koju je narod uvijek jako poštovao, naslijediti njezin unuk William, no to se nije dogodilo. Sumnja se i kako su zvižduci bili upućeni Camilli, koja kao bivša kraljeva ljubavnica nema sjajnu reputaciju i mnogi ju i dalje ne prihvaćaju kao dio kraljevske obitelji.

Kralj Charles III. bio je izviždan
Profimedia 

Unatoč svemu tome, Charles je hodao kroz mnoštvo i rukovao se s ljudima, a stručnjaci za kraljevsku obitelj kažu kako je napokon, u 73-godini svog života doživio ono što je oduvijek želio – a to je da sva pažnja uvijek bude na njemu. Sada kada je postao kralj to je definitivno tako pa ne začuđuje da Charles ne skida osmijeh s lica čak i dok dio građana izražava nezadovoljstvo njime.

Charles i Camilla kao kralj i kraljica
Profimedia 

'Ovo bi ganulo srce moje majke jednako kao što je sada ganulo moje', rekao je kralj mnoštvu na njihovo pljeskanje i veliki broj okupljenih. Inače, ovaj izlazak u javnost prvi je službeni posjet nekom gradiću nakon završetka službenog perioda žalovanja za kraljicom Elizabetom II. koja je vladala 70 godina i koja je bila najomiljeniji monarh 20. stoljeća. Mnogi sumnjaju da će isti imidž moći stvoriti Charles.

Još fotografija novopečenih kralja i kraljice pogledajte u našoj fotogaleriji. 

Profimedia Princ Charles i Camilla Parker Bowles su imali skromno vjenčanje 9. travnja 2005.