Posljednjih se tjedana, otkako je danska kraljica Magarethe II. odlučila svojim unucima oduzeti kraljevske titule prinčeva i princeza, piše o malo čemu osim o sukobu na danskom dvoru.

Nakon što nas je godinama intrigirala zavada i svađe britanskog dvora, napokon se još jedna monarhija Europe uključila sa svojim skandalima i počela popunjavati stupce tabloida.

Naime, kraljica je oduzela titule prinčeva i princeza svojim unucima, djeci svog mlađeg sina princa Joachima. To je izazvalo bunu u javnosti, a čak je i sam Joachim rekao kako je šokiran tom odlukom te da njegovu najmlađu kćerkicu Athenu zbog bakinog ponašanja čak i zlostavljaju u školi. No, je li to stvaran razlog sukoba koji potresa dansku kraljevsku palaču?

Prema pisanju stranih medija, iza svega bi se mogao skrivati jedan drugi razlog. Naime, izvori tvrde da je zapravo konflikt u obitelj započeo zbog zaljubljenosti princa Joachima u svoju šogoricu, princezu Mary, a koja je udana za njegova brata. Navodno je Joachim išao čak toliko daleko da je Mary pokušao zavesti na jednoj gala večeri, a njegovo ponašanje izazvalo razdor u obitelji.

Princeza Mary od Danske
Profimedia 

Prema svemu sudeći, mlađi brat prijestolonasljednika princa Frederika, Joachim, pokušao mu je u stanju zaljubljenosti i pod utjecajem alkohola oduzeti ženu – naočigled dvora. Na jednoj se gala večeri tako napio i pokušao poljubiti Mary, na što je ona zbunjeno reagirala, a sve su primijetili ostali članovi obitelji te je tako došlo do velikog sukoba između dvojice braće.

Podsjetimo se, ovo nije prvi puta da se čuju glasine o tome da Joachim voli Mary, koja bi jednog dana trebala biti kraljica. Naime, nakon što ju je princ Frederik oženio 2004. danski su se tabloidi raspisali kako je Joachim smrtno zaljubljen u ženu svog brata, a nije mu ugledu pomoglo ni to što je tri godine kasnije sam zaručio francusku princezu istog imena – Marie. Marie, danas majka četvero Joachimove djece, čak i fizički jako nalikuje princezi Mary pa su mnogi odmah rekli kako je princ pokušao zaliječiti srce pronašavši kopiju svoje ljubljene – no čini se kako nije uspio u naumu.

Princ Joachim i njegova supruga Marie
Profimedia 

Kako stvari stoje, situacija je postala toliko neugodna da je kraljica Margarethe morala pozvati svoje sinove na razgovor i cijelu situaciju verbalno razriješiti te upozoriti mlađeg sina na njegovo ponašanje.Sada mnogi misle kako je kraljica odlučila još jednom kazniti sina, i to preko njegove djece, tako što im je oduzela kraljevske titule. Iako je izgovor za to taj da se troškovi Krune moraju smanjiti, mnogi sada misle da je to samo strategija kako ukloniti Joachima i njegov obitelj s dvora – te ga u konačnici odvojiti od njegove ljubljene Mary koja mu čini se nikako nije suđena.