Peta sezona Netlixove serije 'Kruna' stiže 9. studenog, a producenti su otkrili u novom traileru da će glavni fokus biti na princezi Diani.

Epizode će otkrivati detalje o njezinom braku s Charlesom i ostatkom kraljevske obitelji te će biti prikazano posljednje ljetovanje Lady Di. Pokojna princeza, koju je utjelovila australska glumica Elizabeth Debicki, bila je na krstarenju Mediteranom sa sinovima Harryjem i Williamom i partnerom Dodijem Al-Fayedom samo nekoliko tjedana prije tragične smrti 31. kolovoza 1997.

Paparazzi su pratili svaki njihov korak dok su uživali na Dodijevoj jahti Jonikal kojom su putovali od južne Francuske do Sardinije. Producenti su rekreirali svaki detalj pa je tako Elizabeth snimila scene u badićima koji izgledaju identično poput Dianinih. 

Na jahti im se pridružio i Dodijev otac, milijarder Mohamed Al-Fayed, a ove scene snimljene su na španjolskom otoku Mallorci. Zajednički odmor Diane i filmskog producenta dogodio se samo mjesec dana prije prometne nesreće u tunelu u Parizu u kojoj su oboje poginuli.

'Kad smo počeli razgovarati o pričama za petu sezonu, ubrzo je postalo jasno da bismo se, kako bismo udovoljili bogatstvu i složenosti priče, trebali vratiti na izvorni plan i odraditi šest sezona. No budimo jasni, šesta sezona neće nas dovesti ništa bliže sadašnjim događajima, već će nam jednostavno omogućiti da se detaljnije posvetimo periodu kojeg pokrivamo', rekao je kreator serije Peter Morgan.

Princeza Diana i Dodi Al-Fayed su bili u vezi
Profimedia 

Prizori Diane će mnoge dirnuti, a među njima je onaj u kojem se na skuteru za vodu vozi sa sinom Harryjem. Također će biti prikazan kontroverzni intervju princeze za koji se BBC ispričao ovog ljeta nakon 27 godina. Riječ je o intervjuu novinara Martina Bashira s pokojnom princezom Dianom iz dokumentarne serije 'Panorama' koji je prikazan 20. studenog 1995. godine.

Direktor BBC-a Tim Davie javno se ispričao Alexandri na Vrhovnom sudu u Londonu zbog Bashirovih izmišljenih optužbi da je imala aferu s princem Charlesom kada je radila kao njegova osobna asistentica. Novinar je zavarao i Dianu jer ju je uvjerio da je dadilja bila trudna pokazavši joj lažni recept od abortusa.

Princeza Diana i princ Harry na ljetovanju Mediteranom
Profimedia 

Davie se ispričao i Charlesu te njegovim sinovima Williamu i Harryju radi načina na koji je 'pokojna princeza bila prevarena i naknadnog utjecaja na njihove živote'.

'Da smo radili svoj posao kako treba, princeza Diana bi znala istinu još za svog života. Iznevjerili smo nju, kraljevsku obitelj i našu publiku', istaknuo je direktor BBC-a koji je obećao da se više nikad kontroverzni intervju neće emitirati.

Jahta Dodija Al-Fayeda
Profimedia 

Dok gledatelji iščekuju nove epizode hit serije, navodno kraljevska obitelj nije zadovoljna i kako su izvori otkrili, smatraju da su stvorili zlonamjerne priče zbog gledanosti. Dio javnosti poziva i na bojkot 'Krune'. 

Podsjetimo, ranije je otkriveno da će peta sezona imati 10 epizoda čija će radnja biti smještena u 1990-e godine. U fokusu će biti odnos princeze Diane i Charlesa te će iznijeti bolne detalje, a kako je izvijestio The Sun, novopečenog kralja će prikazati kao 'sitnu dušu, hladnog i lažljivog čovjeka'.

Više fotografija posljednjeg ljetovanja princeze Diane pogledajte u galeriji.

Profimedia Princeza Diana je imala posljednje ljetovanje s Dodijem Al-Fayedom mjesec dana prije smrti