Natascha McElhone (52) izgradila je zavidnu glumačku karijeru, no poslovne uspjehe zasjenila je tragedija koju je proživjela.

Britanska glumica ovih dana je u fokusu javnosti jer će u petoj sezoni popularne serije 'Kruna' utjeloviti blisku prijateljicu pokojnog princa Philipa, Penny Knatchbull (69). Nove epizode stižu 9. studenoga, a fanovi kraljevske obitelji su zabrinuti zbog prizora koji bi mogli biti prikazani.

Natascha McElhone glumi groficu Penny Knatchbull u seriji Kruna
Profimedia 

Kako je izvijestio The Sun, snimljene su intimne scene između glumaca koji tumače princa i grofice Mountbatten od Burme koja je bila mlađa 32 godine od pokojnog vojvode od Edinburgha. Trebalo bi biti prikazano kako si dodiruju ruke dok on priča o svom braku, a kraljičin bivši tajnik je rekao da je takav potez od producenata 'okrutno smeće'.

Dickie Arbiter, koji je bio Elizabetin glasnogovornik od 1988. do 2000., rekao je za The Sun da je neukusno da se snime takve scene nekoliko tjedana nakon kraljičinog sprovoda.

'Do toga dolazi samo nekoliko tjedana nakon što je nacija položila Njezino Veličanstvo na počinak pokraj princa Philipa, ovo je vrlo neukusno i, iskreno, okrutno smeće. Istina je da je Penny bila dugogodišnja prijateljica cijele obitelji. Netflix ne zanimaju osjećaji ljudi', rekao je Arbiter.

Inače, Natascha je poznata javnosti zbog uloge u hit seriji 'Californication', a snimala je njezine epizode 2008. kada je dobila poziv koji ju je slomio i potpuno joj promijenio život.

Natascha McElhone je izgubila supruga
Profimedia 

Glumica je tada bila četiri mjeseca trudna i očekivala trećeg sina s plastičnim kirurgom Martinom HirigoyenomKellyjem. Slomilo ju kada joj je prijatelj preko telefona javio da je njezin 41-godišnji suprug iznenada preminuo zbog problema sa srcem.

Natascha je bila sama u tom trenutku i rečeno joj je da su doktori učinili što su mogli kada se Martin srušio zbog nedijagnosticirane kardiomiopatije, odnosno bolesti srčanog mišića.

'Dogodila mi se ona stvar koja se događa ljudima u filmovima. Ispustila sam mobitel i koljena su mi popustila', ispričala je svojedobno McElhone.

Glumičinog supruga je onesviještenog pred vratima njihovog doma u Londonu pronašao prijatelj doktor i brzo ga odveo u bolnicu u kojoj su zajedno radili. No nažalost nije mu bilo spasa i preminuo je dva tjedna nakon svog 41. rođendana.

Natascha McElhone je bila trudna kada joj je umro suprug
Profimedia 

Godinu dana nakon njegove smrti Natascha je rekla da je na neki način ova tragedija bila blagoslov za Martina. Naime, objasnila je da je vodio aktivan život, igrao tenis i ne bi dopustio da mu zdravstveni problem poput ovog ograniči njegovo kretanje. Bio je specijaliziran za kraniofacijalnu kirurgiju koja se bavi urođenim deformacijama lica i vrata te je radio za humanitarnu organizaciju 'Liječnici bez granica'.

Operirao je djecu u Afganistanu koja su unakažena u ratu i s prijateljem kirurgom je osnovao organizaciju 'Facing the World' kojoj je cilj zahvatima pomoći djeci s deformitetima na licu.

Glumica je upoznala svog supruga kada je imala 16 godina i otada je bila jako zaljubljena u njega, a vjenčali su se 1998. Iako joj se srušio svijet, kada je ostala bez njega, istaknula je da odustajanje nije bilo opcija.

Natascha McElhone je izgubila supruga
Profimedia 

Skupila je snage priopćiti tužnu vijest svojoj djeci, tada osmogodišnjem Theodoreu i petogodišnjem Otisu, a trećeg sina Rexa je rodila pet mjeseci nakon Martinove smrti i nije nikad dobio priliku upoznati oca. No postao je razlog za veselje ostatka obitelji i braća su mu posvetila veliku pozornost.

Natascha je našla utjehu u djeci, ali i pismima koje pisala pokojnom suprugu pritom se ponašajući kao da imaju vezu na daljinu. Kasnije je od toga nastala njezina knjiga 'After You: Letters of Love, and Loss, to a Husband and Father' i glumica je objasnila da je to bio njezin način da Martina održi prisutnim u njezinom životu. Pisala mu je o sitnim detaljima svoje svakodnevnice, uspjesima njihove djece i koliko joj nedostaje.

Inače, preko puta glumičine kuće u Londonu se nalazi groblje gdje je njen suprug pokopan. Kroz prozor može vidjeti njegov grob i to je prizor koji ju tješi i smiruje.

Više Nataschinih fotografija pogledajte u galeriji. 

Profimedia Natascha McElhone je izgubila supruga