Marijana Seifert nestala je u travnju ove godine, otad o bivšoj pobjednici 'Big Brothera' ne zna se ništa. Nestala je u noći s 26. na 27. travnja iz svog obiteljskog doma na zagrebačkoj Savici. Unatoč opsežnoj potrazi po tom zagrebačkom naselju i po rijeci Savi, Marijani se izgubio svaki trag, a do danas nije pronađen ni jedan novi trag koji bi ukazao na to gdje se Marijana trenutačno nalazi.

'Pa kad bismo barem znali što je s našim djetetom... Oprostite, toliko je tuge i bola u meni da vam nisam ni za kakve razgovore. Boli me pričati o tome. Nakon razgovora osjećam se još gore. Nemate pojma koliko mi je bolno odgovarati na vaše poruke, ne možete ni blizu razumjeti našu bol. Moj muž i ja stvarno nemamo nikakve informacije da vam damo. Od policije ne možemo dobiti nikakve informacije, samo nam kažu da se radi i to je to. Sve što smo mogli reći rekli smo', rekla je majka Marijane Seifert za Kurir.

Marijana Seifert nestala je u travnju
Story arhiva 

Podsjetimo, prije nekoliko dana u koritu Save na području Otoka Svibovskog kod Rugvice u Zagrebu pronađeno beživotno tijelo. Mnogi su odmah pomislili da bi se moglo raditi o nestaloj Marijani.

'Kad smo čuli da je jučer u Savi pronađeno tijelo nepoznate osobe, supruga i ja samo smo se blijedo pogledali i protrnuli. Cijela protekla noć za nas je bila neizvjesna, nismo oka sklopili. Spremali smo se ići u Zagreb na identifikaciju tijela, međutim danas su nas nazvali iz policije i kazali da to nije naša Marijana. Riječ je o starijoj ženskoj osobi', rekao je Marijanin otac za Slobodnu Dalmaciju.

'Žao nam je bilo čije smrti. Ovo nam je dalo kakvu-takvu nadu, ne mogu vam ni opisati kako se osjećamo proteklih šest mjeseci. Svaki nam je dan borba i svoje smo živote posvetili traganju za istinom. Želimo da se dozna što se točno dogodilo našoj kćeri i siguran sam da ćemo to doznati. Puno je raznih teorija i kontradiktornosti od te kobne noći kad je Marijana nestala. Ne želim još s time izlaziti u javnost, ali kad bude trenutak spreman sam iznijeti sve informacije kojima moja obitelj i ja u ovom trenutku raspolažemo. One bi vas mogle šokirati, no još nije vrijeme da o tome govorim, ne mogu dok ne prikupimo sve dokaze.

Još uvijek nema informacija o nestanku Marijane Seifert
Tomislav Miletić/PIXSELL 

Budite sigurni da moja supruga i ja nećemo dozvoliti da se Marijanin slučaj zaboravi i tragat ćemo za istinom dokle god smo živi. Nadam se da će nam zdravlje to dopustiti, jer smo oboje na izmaku snaga, a ovo sve nam je nepovratno uništilo živote. Apeliram još jednom da ne zaboravite na moju kćer i da pišete o njezinom nestanku, a nadležne službe bih zamolio da ne češljaju samo područje rijeke Save, nego da svoju potragu prebace i na kopno.

Nažalost mislim da to uzalud govorim, jer je potraga odavno prekinuta, za njih je to riješen slučaj! Žalosno je da za mene, 30 postotnog hrvatskog ratnog invalida, nadležne institucije nemaju sluha. Evo, ovim putem najavljujem da ću uskoro doći štrajkati i kampirati dan i noć ispred policijske stanice na zagrebačkim Krugama koja se bavi slučajem Marijane. Ponijet ću sa sobom vreću za spavanje i biti tamo sve dok mi se ne kaže prava istina', objasnio je.