U srpnju je hrvatska javnost doznala da je sin domaćeg pjevača Marka Perkovića Thompsona završio u bolnici. Naime, Ante Mihael Perković hitno je prebačen iz Splita u Zagreb nakon što mu je pozlilo.

O njegovom stanju se otad ne zna puno, no njegov otac je nekoliko puta već objavio pozive na molitvu. Ono što je dosad poznato jest da je u bolnici završio zbog zatajenja srca, a Thompsonov menadžer je jednom prilikom kratko komentirao situaciju.

'Ništa nabolje nije išlo. Čekamo da se stanje poboljša, da se nešto dobro dogodi. To svi očekujemo da će se dogoditi. Nemam ništa pametno više za reći osim da se molimo i čekamo najbolje', rekao je tad Denis Pletikosa za 24sata.

Thompson objavio poziv na molitvu zbog sina
Miranda Cikotic/PIXSELL 

Situacija je teška, a pjevač je otkazao i nastupe. Posljednji poziv na molitvu objavljen je u ponedjeljak.

'Pozivamo sve članove i prijatelje Zaklade biskupa Josipa Langa da se mole za ozdravljenje teško oboljelog Ante Mihaela Perković, sina Marka Perkovića Thompsona, dobročinitelja Zaklade biskup Josip Lang. ‘Molite, i dat će vam se! Tražite, i naći ćete! Kucajte, i otvorit će vam se!’ (Mt 7,7), poručio nam je sam Isus Krist, naš Spasitelj i Otkupitelj. Uvjereni u ove Isusove riječi, molimo dobrog Boga, našeg Svemogućeg Oca Nebeskog da vrati potpuno zdravlje mladom Anti Mihaelu i svima koji su u sličnoj situaciji kad se bore za vlastiti život. ‘Mnogo može žarka molitva pravednikova’ (Jak S,16), uči nas sv.Jakov apostol.

Uvjereni u tu istinu, budimo ustrajni i revni u svojim vapajima, molitvama i postovima Bogu da pomogne mladom Anti Mihaelu i svima drugima koji teško trpe. Naše će molitve pomoći i nama samima da još više povjerujemo kako nas nije ostavio Bog’, stoji u pozivu, a na kraju su navedene riječi molitve za ozdravljenje.

Molitva za ozdravljenje

Svemogući Bože, naš dobri Oče, moćnim zagovorom naše Nebeske Majke Marije, snagom Kristove žrtve i Njegove prolivene Krvi, pošalji Duha Svetoga, Branitelja,Tješitelja i Iscjelitelja na teško oboljelog našeg brata u vjeri Antu Mihaela i sve koji slično trpe, da ih Duh Sveti ohrabri, ojača, izliječi i vrati im potpuno zdravlje duše i tijela. Nek se Sila Duha Tvog spusti na sve nas! Neka to sve bude Tebi na slavu, a nama na porast vjere i vječno spasenje. Marijo, Gospe od zdravlja, moli za nas! Amen’, navedeno je, a na kraju stoji i napomena: ‘Izmoliti Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu. Preporučuje se još i post, djelo milosrdne ljubavi i prikazanje sv. Mise na tu nakanu, tko može', piše u pozivu.

Marko PerkovićThompson proživljava obiteljsku agoniju
Story 

Komentari ispod objava su isti - svi mole za pjevačevog sina i nadaju se njegovom ozdravljenju. 'Neka mu Bog pomogne', 'Budi mu u pomoći i ozdravi Antu', 'Izgleda da je Marko miljenik Božji, Bog daje najveća iskušenja svojim miljenicima.. Kao što je Isus na križu zavapio... Oče moj zašto si me ostavio...pa dragi Bože pomozi našem Marku da ne nosi tako težak. Pomozi svima potrebitima molim Te Bože', 'Isuse i Marijo budite mu na pomoći', 'Isuse Kriste sine Davidov smiluj mu se i ozdravi ga, ako je volja tvoja. Amen', 'Bože moj budi mu na pomoći i ozdravi ga i svu bolesnu djecu', 'Bože pomozi ovom anđeli i daj da što prije ozdravi i da uživa u životu sa svojim najmilijima', 'Uvijek je u mojoj molitvi i prikazivanju na sv. misi on i malena Petra. Nebojte se milosrdan je i milostiv naš Gospodin, jadnik vapi i Gospodin ga čuje. Uslišit će i naše vapaje niste sami neka Vam Gospodin udjeli snagu i vjeru a Anti Mihaelu ozdravljenje'.