Književnica Vedrana Rudan (72) ponovno je progovorila o Nikolini Pišek (46) nakon što je nedavno zbog toga bila na meti kritika.

Novinarka srpskog Kurira je pitala Vedranu kako doživljava činjenicu da je feministkinje ne vole i da uvijek kritiziraju njezine stavove.

'Nisam na mrežama tako da pojma nemam što se tamo dešava. 'Feministkinje' me 'ne vole'? Zašto bi me voljele? Ne volim ni ja njih, ako su vaše 'feministkinje' poput naših. Alapače opsjednute sobom koje su uvijek spremne pomoći 'siroticam'a koje to nisu', rekla je spisateljica.

Vedrana Rudan progovorila o Nikolini Pišek
goran kovačić/pixsell 

Nakon toga se osvrnula na Nikolinu Pišek.

'Nikolina Pišek nikad nije bila žrtva. Ona je hrabro nešto što zna što hoće i kako se toga dočepati. Nju ne treba ni žaliti ni braniti. Gdje su bile i gdje su vaše 'feministkinje' kad se trebalo suditi vašim 'uglednim' zlostavljačima i silovateljima? Mislim na one odvratne političare. Jesu li demonstrirale, prozivale suce i sutkinje? 'Nevini' dvojac, zapravo dvojica odvratnih mužjaka, dobili su podršku medija i institucija. Feministice bi trebale biti žene koje se bore za ženska i ljudska prava. Ne preko portala. Sviđaju mi se ove žene koje su zbog vaše najnovije silovateljske zvijezde izašle na beogradske ulice. Te su žene na pravom putu. Treba pokazati stav i bijes. I učiniti sve da se pomogne prebijenim i silovanim ženama koje nemoćne i siromašne same sebi ne mogu pomoći. Nisu sve žene žrtve. Ima i dobrih glumica', istaknula je Rudan.

Nikolina Pišek radi na UNA televiziji
Instagram 

Inače, spisateljica je nedavno u svom tekstu pod nazivom 'Prljavo rublje prljavih ljudi' bez imenovanja aktera komentirala probleme s kojima se borila Nikolina Pišek, udovica povjesničara umetnosti Vidoja Ristovića.

'Stjecajem nezgodnih okolnosti njen se položaj u igri promijenio. Više nema asa u rukavu u ratu s prebogatim gospodinom o kome smo mi 'obični' tek ovih dana doznali s kim je za vrijeme rata trgovao, s kim se družio, koliko je usluge naplaćivao… Mi 'obični' s takvim nekim sigurno ne bismo popili kavu, još manje ulazili u njegovu familiju. 'Obični' ljudi su pristojni ljudi, ne vole ni suspektne kriminalce ni suspektne ratne zločince, paze s kim se druže', dio je njezina teksta sa stranice rudan.info.