Gisele Bundchen uslijed nevolja u braku s Tomom Bradyjem pomoć je potražila kod duhovne iscjeliteljice s kojom je snimljena nedavno u Miamiju prije nego se saznalo da su ona i Brady unajmili odvjetnike za razvod braka.

Gisele Bundchen rastaje se od Toma Bradyja
Profimedia 

Gisele je sjedila u autu dok je doktorica Ewa, koja iza sebe ima 35 godina iskustva u tradicionalnoj, indijskoj, ayurvedskoj medicini, zapalila mirisni štapić i tjerala negativnu energiju oko nje.

Liječnica Ewa je duhovna iscjeljiteljica
Profimedia 

Zatim se saznalo da je kraljica supruga Camilla Parker Bowles prije par dana u tajnosti napustila Veliku Britaniju i uputila se u Indiju s nekoliko prijatelja u holistički zdravstveni centar, a radi se o prvoj svjetskoj integrativnoj zdravstvenoj destinaciji usmjerenoj na pomlađivanje i prevenciju a prakticiraju se meditacija, homeopatija, joga i terapija poznata kao Ayurveda.

Camilli ovo nije bio prvi posjet Indiji, a izgleda da se teško nosi s novom ulogom kraljice, a možda je za prakticiranje holističkog pristupa kriva i javnost, koja je godinama 'razapinje' kao Charlesovu ljubavnicu.

Kim Kardashian West navodno je posjetila lokalnog iscjelitelja dok je bila na odmoru na Baliju i zaljubila se u ovaj pristup. Sada su je paparazi uhvatili na Beverly Hillsu u posjetu duhovnom iscjeljitelju.

Kim Kardashian uhvaćena kako odlazi dok duhovnog iscjeljitelja
Profimedia 

Ipak, teško se boriti sa svim ispadima bivšeg supruga Kanyea Westa, ali i nedavnim prekidom veze s Peteom Davidsonom.

U posljednjih nekoliko godina, polje energetskog iscjeljivanja prilično je eksplodiralo - ali postoji i tona zabune oko njega. Što je to točno? Postoje li vjerodostojne studije o tome? I nije li samo malo... zastrašujuće?

Počnimo s definicijom: Energetska medicina (ili terapija biopoljem) je čin kanaliziranja i manipuliranja energijom koja teče kroz vaše tijelo kako bi ga izliječili. To se može postići praktičnim vježbama, poput akupunkture i reikija, kao i osjetilnim iskustvima, poput upotrebe kristala, zvučnih kupki i aromaterapije.

Nekad ismijavana kao previše mistična, energetska medicina postaje sve češća - čak i moderna.

Adele obožava kristale
Profimedia 

Adele je navodno rekla da se bolje ponaša kada drži kristale. a brojni elitni sportaši u NFL-u i NBA-u dovode reiki majstore na put. Znanstvenici su sve više počeli ozbiljno shvaćati energetsku medicinu.

Podsjetimo, Andrea Solomun, profesionalna balerina, koreografkinja i pedagoginja nedavno nam je otkrila detalje holističkog načina života.

Andrea Solomun o holističkom načinu života
Senja Vild 

'Mentalna higijena, tjelovježba i kretanje, kvalitetan san, hormonalni balans, nutritivno bogata prehrana, socijalizacija, epigenetika, popularni self-care i me time... svi pojmovi su tu. I što sad s njima?'

'Kao osoba koja godinama radi na pojmu sveobuhvatnosti zdravlja i dugovječnosti, moram vam reći vijest koja će nekima zvučati kao najgora noćna mora: da biste živjeli holistički i postigli sve spomenuto, morate biti disciplinirani. Morate se odlučiti na strukturu koja vam u svojoj stabilnosti i konzistenciji daje slobodu. Disciplina nam nije dana. Nekom lakše pada, nekom teže, ali nju treniramo kao i sve drugo.'

Kako krenuti? Odakle motivacija? 

'Prvo, motivaciju vam ne može nitko dati. Ona je nusprodukt odluke da krenemo, da počnemo raditi na svim aspektima svoga bića. Kad krenemo, nije lako, ali i ne treba biti. Kad zapostavljate tijelo, duh i um, oni imaju puno pravo vratiti vam nezainteresiranošću. Zamislite ih kao frendicu koju dugo niste nazvali, pitali kako je i otišli s njom na kavu. Onda joj se javite nakon nekoliko godina, a ona ne želi razgovarati i prekine vezu. Ako je želite ponovno osvojiti, morat ćete biti strpljivi i uporni. E pa, tako je i vama - s vama samima. Nema preko noći i nema lagano jer to ne zaslužujemo', kaže Andrea.

'Do kraja dvadesetih većini nas je život pjesma. Međutim, preko noći izlasci, neprospavane noći, hranjenje nutritivno oskudnim namirnicama, treninzi visokog intenziteta, stres na poslu i/ili kod kuće te zahtjevni neproduktivni odnosi više nisu opcija. Svijest o njihovu utjecaju na naše mentalno i fizičko zdravlje raste, kao i suočavanje s njihovom neodrživošću za naš željeni wellbeing i homeostazu organizma. Tada se javlja želja za promjenom i kod većine je taj prvi korak prema holističkom pristupu životu. Traljav, pun neznanja, pokušaja i pogrešaka, ali eto, bolje ikakav nego nikakav. Čitali ste o tome na nekom portalu pa ste odlučili sad to isprobati. I onda ne ide. I potom odustanete. Ne!!! Pogrešno.'

'Nakon godina rada s ljudima shvatila sam da ono što svakome treba kako bi imao što više konkretnih koraka prema napretku jesu zapravo alati. Znanje. Znanje je moć, a znanje o samom sebi je supermoć!', zaključila je Andrea.