Sarah Ferguson (63), koja je poznatija kao Fergie, uvijek se trudila zaraditi na kraljevskoj obitelji kojoj je godinama 'zadavala glavobolje', a čini se da to pokušava i sada.

Vojvotkinja od Yorka je opovrgnula tvrdnje da kontaktirala s producentima popularne serije 'Kruna'. Izvori iz produkcijske kuće Left Bank Pictures ispričali su za Daily Mail da je Sarah tražila partnerstvo s njima za adaptaciju njezinog ljubavnog romana 'Her Heart for a Compass' iz 2021.

Sarah Ferguson je dobila nadimak princeza iz naroda poput princeze Diane
Profimedia 

Tijekom razgovora sa šefom Andyjem Harriesom iskrsnula je tema njezina prikaza u seriji 'Kruna'. Ferguson mu je ponudila pomoći s informacijama o svom liku u seriji i unutarnjem funkcioniranju kraljevske obitelji.

'Više puta ih je kontaktirala putem e-pošte i telefonom. Ponudila je savjete i pozadinske informacije i rekla da ima pogled iznutra što bi je učinilo neprocjenjivom za seriju kao konzultanticu', ispričao je izvor. Istaknula je i da ima iskustvo u filmskoj industriji jer je producirala film 'Mlada Victoria' iz 2009.

Vojvotkinji je ranije smetalo i što je njezinom liku u 'Kruni' dano manje vremena, kako je otkrila u intervjuu, pa je pisala Harriesu. 'Zdravo! Gdje je Fergie?! Zašto ne mogu pomoći svom liku?!', pitala ga je. Nekoliko tjedana kasnije rekla je drugom časopisu da je doista razgovarala s Harriesom o 'Kruni'. No kako je serija počela izazivati više kontroverzi, Sarah se počela distancirati od nje.

Izvor blizak vojvotkinji za Daily Mail je rekao da je Ferguson 'razmišljala da bi jednostavno mogla ponuditi neki uvid u njezin karakter i sigurno nije bilo razgovora o bilo kakvoj naknadi'.

Sarah Ferguson i princ Andrew su se vjenčali 1986.
Profimedia 

Nekoliko sati kasnije, izvor je rekao da vojvotkinja 'kategorički' nije ponudila konzultacije o Kruni i tvrdila je da su njezini službeni komentari koji potvrđuju razgovore s produkcijskom kućom Left Bank Pictures u intervjuima pogrešno protumačeni.

'Vojvotkinja je prošle godine bila u kontaktu s Andyjem Harriesom, koji je producent 'Krune', i razgovarali su o adaptaciji njezinog romana, 'Her Heart For A Compass', u TV seriju. Nisu razgovarali o 'Kruni', niti o bilo kakvoj ideji da ona na bilo koji način pomaže u seriji. Takav prijedlog je u jednom trenutku odvojeno dao zajednički prijatelj, ali nijedna strana nije to pokrenula', rekao je glasnogovornik vojvotkinje.

Inače, Sarah se proslavila zahvaljujući braku s princem Andrewom (62), kontroverznim sinom kraljice Elizabete II. Upoznala ga je u djetinjstvu, a kako je rođena kao dio aristokracije, tako je odrastala s njim i ostalim visokim pripadnicima društva.

Princ Andrew i Sarah Ferguson u braku su bili službeno 10 godina
Profimedia 

Ljubav između nje i princa se razvila kada ga je srela 1985. na zabavi u palači, a ubrzo nakon toga, odnosno godinu kasnije su se vjenčali. Andrew je sam dizajnirao vjenčani prsten za Sarah s rubinima kako bi bio usklađen s njezinom kosom.

Nakon vjenčanja je cijeli svijet pisao o Ferguson, a britanski mediji su tvrdili da je odličan dodatak kraljevskoj obitelji jer je uz Lady Di još jedna 'princeza iz naroda'. Život iz snova spisateljice nije dugo trajalo.

Sarah je pretrpjela fizički napad mladića koji je bio protiv institucije monarhije i zadobila je lakše tjelesne ozljede. Incident je bio veoma stresan za nju i Andrewa jer je tada bila trudnom. Na svu sreću dijete nije ozlijeđeno i 1988. se rodila princeza Beatrice.

Vojvotkinja od Yorka se nije mogla veseliti majčinstvu jer je patila od postporođajne depresije. Upravo zato su brigu o malenoj princezi preuzele dadilje i Sarah je otišla u Australiju gdje je provela nekoliko mjeseci. Dvije godine kasnije, 1990. je rodila Eugeniju.

Sarah Ferguson je bila u vezi s teksaškim milijunašem Johnom Bryanom
Profimedia 

Tada je također patila, no zbog nemilosrdnih britanskih tabloida. Naime, kao što je to prirodno, dobila je na težini u trudnoći i imala više od 100 kilograma nakon porođaja. Tabloidi su ju nazivali vojvotkinjom od svinje aludirajući na igru riječi York i pork (na engleskom jeziku svinjetina).

To je bio udarac i za njen brak s Andrewom koji je bio na klimavim nogama. Počelo se pričati da ona vara princa i javno felrtuje s drugim muškarcima, a javnost ju i dalje žestoko ismijavala. Glasine o aferama nikad nisu potvrđene, a par se razveo 1992., nakon šest godina braka.

Ferguson je nakon 'izlaska' iz kraljevske obitelji morala naći posao i tada je odlučila prodavati proizvode za mršavljenje koje je testirala na svojim kćerima.