Današnji kralj Charles III. odrastao je uz hladnu majku kraljicu i oca princa Philipa koji ga je dugi niz godina zadirkivao i zlostavljao. Sam kralj nebrojeno je puta rekao kako mu djetinjstvo nije bilo sretno i da se nije osjećao voljeno, a dio formativnih godina dječaštva proveo je čak i u internatu – daleko od obitelji.

Naime, kralj Charles, a nekoć sramežljivi princ Charles, bio je povučeno, senzibilno dijete koje je zanimala gluma, što nikako nije nailazilo na odobravanje njegova oca princa Philipa. Podsjetimo se, Philip je bio vojnik i dio britanske mornarice, a želio je da mu prvi sin i nasljednik bude jednako 'velik muškarac' kakav je i on bio. Na njegovu nesreću, Charlesa je više zanimala umjetnost pa su ga kao dječaka poslali u internat da očvrsne. Roditelje jedva da je viđao, a kad bi i bio kod kuće njegova majka kraljica nije imala vremena ni energije posvetiti mu se.

Kraljica Majka voljela je princa Charlesa
Profimedia 

Zbog svega toga Charles je odrastao u emotivno hladnom okruženju i nije se osjećao povezan sa svojom obitelji – osim s jednom osobom. Naime, jedina njegova podrška dok je bio dječak bila je njegova baka, Kraljica Majka. Kraljica Majka je naravno majka kraljice Elizabete II., a ona je bila jedina koja je Charlesa voljela, skrbila o njemu i provodila vrijeme s njim dok je bio dječak.

Prema izvorima kraljevskih biografa, Kraljica Majka je nakon smrti supruga, oca kraljice Elizabete II., izgubila svoju svrhu te je bila usamljena – sve do rođenja malenog Charlesa. Uloga bake jako joj se svidjela te je uživala provodeći vrijeme s malenim dječakom. Učila ga je igrati se, govoriti i provodila je vrijeme s njim dok je učio jahati, pa je ona zapravo bila prva prava ljubav koju je u svom životu osjetio.

Princ Charles jako je volio svoju baku Kraljicu Majku
Profimedia 

Podsjetimo se, Kraljica Majka preminula je 2002., u dobi od 101. godine, a Charles je njezin odlazak s ovog svijeta teško podnio. Osim državne ceremonije i službenog kraljevskog ispraćaja, organizirao je i privatnu komemoraciju za svoju baku kako bi ju dostojanstveno ispratio u smrt. Također, zna se i da je Charlesova baka bila uz njega dok se rastavljao od princeze Diane te mu je uvijek držala stranu – čak i kad su svi ostali mislili da griješi jer je odabrao svoju sadašnju suprugu Camillu. S obzirom na sve to, nije ni čudo da je Charlesu Kraljica Majka ostala najdražom članicom obitelji.