Ovog četvrtka s početkom u 12 sati održana je komemoracija za našeg proslavljenog redatelja Lukasa Nolu koji je preminuo u 59. godini nakon duge i teške bolesti.

Vijest o Nolinoj smrti potresla je cijeli filmski svijet te su se brojni kolege i prijatelji već tijekom vikenda putem društvenih mreža oprostili od voljenog redatelja.

Lukas Nola i Barbara Nola vjenčali su se 1994.
Story arhiva 

Njegova supruga Barbara Nola, glumica s kojom je u braku bio gotovo tri desetljeća, javila se na blagdan Svoh svetih.

'Svijet je stao, dušo moja. Lukasova komemoracija je u četvrtak u 12 h u kinu Tuškanac. Sprovod je u petak u 14 h na Krematoriju. Dođite da probamo slaviti život', napisala je glumica na Facebooku uz suprugovu fotografiju iz mladosti.

Njenom pozivu odazvali su se brojni kolege i prijatelji koji su se pridružili članovima njegove obitelji u kinu Tuškanac gdje se održala komemoracija.

Barbara Nola na komemoraciji za Lukasa Nolu
Matija Habljak/PIXSELL 

Barbara je stigla među prvima, uplakana i u strogoj crnini, a uz nju su bila njena i Lukasova djeca, kći Mara i sin Jakov koji su majku držali za ruke.

Pojavio se i Lukasov brat, glumac Filip Nola koji je stigao u crnom odijelu vidno potresen.

Filip Nola na komemoraciji za brata Lukasa Nolu
Matija Habljak/PIXSELL 

Filip je publici poznat po ulogama u brojnim televizijskim serijama poput ‘Naše male klinike’, ‘Ne daj se, Nina’, ‘Mamutice’, ‘Najboljih godina’, ‘Larinog izbora’… Također je nastupao u brojnim predstavama Zagrebačkog kazališta mladih u čijem je ansamblu.

S bratom Lukasom surađivao je u njegovom filmu ‘Nebo, sateliti’. Osim u glumi okušao se i u režiji i scenariju.

Bio je 16 godina u braku s glumicom Nađom Perišić, a razveli su se 2016.

Više fotografija sa komemoracije za Lukasa Nolu pogledajte u galeriji: 

Matija Habljak/PIXSELL Komemoracija Lukasa Nole