Vijest da je preminuo Lukas Nola, naš proslavljeni redatelj i scenarist, šokirala je mnoge. Nola je preminuo u 59. godini života nakon duge i teške bolesti.

Iza sebe je ostavio suprugu Barbaru Nolu, poznatu hrvatsku glumicu s kojom ima dvoje djece, Jakova i Maru. Od njega su se opraštali brojni prijatelji i kolege koji su svoje misli o njemu dijelili na društvenim mrežama.

Njegova supruga Barbara oglasila se ovog utorka, a riječi kojima je započela objavu dirnule su mnoge.

'Svijet je stao, dušo moja', napisala je Barbara uz Lukasovu fotografiju iz mladosti, a u nastavku je napisala da će komemoracija za njega biti održana danas u kinu Tuškanac, a sprovod sutra, u petak, u 14 sati na Krematoriju.

Njenom su se pozivu odazvali brojni prijatelji i kolege koji su došli odati počast Lukasu Noli, a komemoracija je započela u podne u kinu Tuškanac kako je i najavljeno.

Barbara Nola na komemoraciji za Lukasa Nolu
Matija Habljak/PIXSELL 

Prisutni su bili i brojni poznati ljudi iz svijeta filma među kojima su bili Hrvoje Hribar, Vinko Brešan, Bojana Gregorić Vejzović, Dalibor Matanić, Ecija Ojdanić, Asim Ugljen, Nataša Janjić Medančić, Ana Begić Tahiri, Goran Bogdan...

Pojavio se i poznati glumački par - Filip Šovagović i Nina Violić, iako ih fotografi nisu uslikali zajedno.

Nina Violić na komemoraciji Lukasa Nole
Matija Habljak/PIXSELL 

Filip Šovagović na komemoraciji Lukasa Nole
Matija Habljak/PIXSELL 

Inače, par je svoju vezu, nakon dvije godine, prestao skrivati 2019. godine, a njihova je romansa iznenadila mnoge.

'Dogovorili smo se da nećemo govoriti u javnosti o našoj vezi i tako smo se sačuvali dvije godine. Onda me zeznuo jer je pred premijeru svoje predstave 'Zagreb 2020' dao intervju u kojem je sve izblebetao i onda me sprdao da je njegov intervju čitaniji od mog. Ali to je možda novo normalno da frajeri pričaju o ljubavi, a frajerice o poslu', rekla je jednom Nina za Večernji.hr.

Tko je sve bio na komemoraciji Lukasa Nole, pogledajte u našoj galeriji. 

Matija Habljak/PIXSELL Komemoracija Lukasa Nole