Nakon što je dan ranije održana komemoracija za našeg proslavljenog redatelja Lukasa Nolu koji je preminuo u 59. godini nakon borbe s dugom i teškom bolesti, ovog petka su se obitelj, prijatelji i kolege oprostili od njega na Krematoriju zagrebačkog Mirogoja.

'Svijet je stao, dušo moja. Lukasova komemoracija je u četvrtak u 12 h u kinu Tuškanac. Sprovod je u petak u 14 h na Krematoriju. Dođite da probamo slaviti život', oglasila se prvi put Barbara Nola nakon smrti supruga s kojim je skoro 30 godina bila u braku.

Barbari je na posljednjem ispraćaju velika podrška bila kolegica Ecija Ojdanić koja ju je držala za ruku, a kojoj je Lukas bio kum na njezinom vjenčanju s redateljem Robertom Orhelom.

Barbara Nola i Ecija Ojdanić
Robert Gašpert 

Na posljednjem ispraćaju se okupio niz poznatih, domaćih glumaca među kojima su bili bračni par Anja Šovagović Despot i Dragan Despot, Goran Navojec, Ozren Grabarić, Leon Lučev, Vedran Mlikota, Filip Šovagović, Zlatan Zuhrić, Tihana Lazović, Fabijan Pavao Medvešek, Helena Minić Matanić i Jelena Perčin koja je bila u društvu kolegice Ane Begić Tahiri i voditelja Joška Lokasa. 

Jelena Perčin, Ana Begić Tahiri i Joško Lokas
Robert Gašpert 

Na licima svih okupljenih vidjela se neizmjerna tuga, a međusobno su se tješili. 

Podsjetimo, Barbara i Lukas Nola su se vjenčali 1994. godine, a poznavali su se još od školskih dana.

'Uvijek kad me netko pita koja je tajna dugovječnog braka ili veze prva mi je misao da nemam poima. Živiš, voliš se, lijepo ti je i to je to. Valjda smo imali sreće da se zaljubimo zauvijek. Ne znam, ja bez Lukasa ne mogu, nadam se ni on bez mene. Valjda nismo kalkulirali od početka. Oboje smo djeca rastavljenih roditelja i kao takvi smo znali da nitko nikog ne posjeduje, da se ništa ne podrazumijeva i da se u vezi i ljubavi treba davati sve od sebe, a ne samo uzimati. Sigurno nam i pomaže što dijelimo puno interesa kao što su naši poslovi. To je jedan ogromni zajednički svemir u kojem nas dvoje sve dileme strahove i ljubavi dijelimo. Tu su naša obožavana djeca koja nas isto jako vežu, a i prijatelji. Nas dvoje volimo skupa provoditi slobodno vrijeme i možemo satima brbljati o svemu, nikad ne ponestane tema. On je meni najzgodniji, najpametniji i najduhovitiji na svijetu i to je to. Ljubav’, rekla je u ranijem intervjuu za Story.

Ana Begić Tahiri i Ivana Roščić
Robert Gašpert 

Dobili su sina Jakova (28) i kćer Maru (25). 

Barbara je jednom otkrila i čega se uvijek držala kod odgoja svoje djece.

'Želim da Mara i Jakov u životu traže vrijedne i pozitivne stvari te da se ne boje ljubavi i iskustava koja ih ponekad mogu povrijediti. Odgajam ih onako kako mislim da bih trebala te pokušavam stvari gledati iz njihove perspektive. Nisam stroga mama, zapravo, Lukas i ja se možemo više natjecati u nestrogoći nego strogoći', objasnila je cijenjena domaća glumica.

Robert Gašpert Sprovod Lukasa Nole, 1. dio

Robert Gašpert Sprovod Lukasa Nole, 2. dio