'Svijet je stao dušo moja', poručila je Barbara Nola u prvom oglašavanju nakon smrti svog voljenog supruga Lukasa Nole s kojim je bila u braku gotovo tri desetljeća i svima slomila srce.

Nakon što je ovog vikenda odjeknula vijest o smrti našeg proslavljenog redatelja u 59. godini nakon borbe s dugom i teškom bolesti, od njega su se počeli opraštati brojni prijatelji i kolege, a Barbara se skupila snage javiti tek koji dan kasnije kako bi otkrila datume komemoracije i sprovoda Lukasa Nole.

Barbara Nola na sprovodu Lukasa Nole
Robert Gašpert 

Lukasova komemoracija, koja je održana u četvrtak u zagrebačkom kinu Tuškanac privukla brojna poznata lica iz filmskog svijeta, a isto se dogodilo i na redateljevom sprovodu koji se održava ovog petka s početkom u 14 sati na zagrebačkom krematoriju.

Već na prvim fotografijama vidi se da se na sprovodu okupio veliki broj ljudi, a prijatelji tješe shrvanu Barbaru. Za ruku ju je pridržavala Ecija Ojdanić. 

Barbara Nola i Ecija Ojdanić
Robert Gašpert 

Podsjećamo, Lukas i Barbara poznavali su se još od školskih dana, a vjenčali su se 1994. godine. U braku su ostali 28 godina, sve do njegove prerane smrti, a bili su uspješan i rado viđen par.

Zajedno su prolazili i kroz najteže dane nakon što je Lukas saznao da ima karcinom grla, a ona je jednom prilikom komentirala da se suprugu divi zbog hrabrosti i odlučnosti s kojom se uhvatio u borbu s teškom bolesti.

'Mislim da smo se, ako je to uopće moguće, još više povezali. Silom prilika na neki se način osamite, uvijek ste zajedno, ne želiš se uopće maknuti ni jednu minutu od njega, želiš biti tu za njega. Divim se s kojom je hrabrošću i snagom to prolazio’, rekla je Barbara u ranijem intervjuu za Story.

Više fotografija sa sprovoda Lukasa Nole pogledajte u galerijama: 

Robert Gašpert Sprovod Lukasa Nole, 1. dio

Robert Gašpert Sprovod Lukasa Nole, 2. dio

Robert Gašpert Sprovod Lukasa Nole, 3.dio

Robert Gašpert Sprovod Lukasa Nole, 4.dio